Ugly Party

Frida ( och Emil med tanke på att dom är tvillingar ) hade födelsedagsfest i lördags och temat var som sagt Ugly. Så Ugly var vi. Visst man hade kunnat töja på gränserna och go to the extreme, men istället blev de lite lugnare ugly. Men vi skrattade ändå.
När de blev dags för krogen så skulle vi alla hålla ihop i ett rep (partyrepet) för att inte tappa bort varandra och för att se ännu mer idiotiska ut antagligen, hahaha!
Blev varnad mer än en gång för ekorrarna jag hade i håret så dom inte skulle bita mig. Och tro de eller ej men jag klarade mig utan bett!

Tänkte bjuda på lite bilder. Några är min egna och några har jag snott från Frida.


15 nyanser av grått

Är jag nog ugly inför kvällens Uglyparty?

Äntligen helg

Hurra min första lediga helg sen semestern tog slut!
Detta firar vi med en tvådagarsfest.
Först igår då vi åt middag på matfesten för att sen fara till Stina&Anders för lite party. Vaknade halv 1 idag vilket borde vara nog med bevis på att jag hade kul!

Ikväll äre födelsedagsfest för Frida som fyllde 22 i onsdag. Grattis i efterskott på dig!
Temat är Ugly-party så ingen kommer vara direkt läcker ikväll. Oroväckande.

Nått sånt här kanske bli bra till ikväll?

Brudtärnor

Äntligen ska jag få gå och sen Bridesmaids! Syster Emma agerar date då Robin inte ville se den.
Hoppas nu att den är lika rolig som alla påstår.




Update: De var den! ♥

The roof, the roof, the roof is on fire?

Vaknade inatt där inatt vid typ halv 5 av att brandlarmet gick igång!
På en halv sekund var både jag och Robin klarvakna. Men lika fort som de startade dog oljudet ut igen. För att sen starta några tjut igen. Så Robin slet ut batteriet på de med slutsattsen att batteriet dött. Vilket inte jag trodde. För vi bytte batteri ganska nyss då den också startade mitt i natten. Men då lät de bara med småtjut typ Tjut, tyst, Tjut, tyst, Tjut... Nu tjöt den hela tiden tills den slutade för att sen börja om.
Robin somnade om igen medans jag låg och sniffade efter röklukt från nedervåningen eller lyssna efter konstiga ljud. Sen att man ligger och skrämmer upp sig själv och funderar ut vad man skulle göra om de faktiskt brann där nere hjälpte inte direkt för att jag skulle kunna somna om. Vad skulle jag rädda? Fanns bara ett självklart svar: Datorn där alla bilder finns.
Somnade tillslut om iaf

Föredrar när elden håller sig i grillringen.

Busted!

Robin sitter och läser min blogg!
Snacka om en busted min!

To do list



Jag gillar Robins inköpslistor. Väldigt detajerat vad han ska köpa och göra

140års fest

Tänkte jag skulle bjuda på lite bilder från förra lördagen då vi hade 30 + 30 + 80 årsfest.
Syster Frida, kusin Mattias och mormor Alfhild fyller jämt i september men vi passade på att fira dom nu när alla släktningar var hemma.


After Work

Vem trodde att Skellefteå kunde leverera en sån trevlig onsdagskväll som igår!
Började först med middag på Monacos uteservering i solen med Robin och hans kompis Joel. Där möter vi syster Frida och hennes kompis Malin som skulle till Cousters och äta. Solen gick fortare ner för dom än för oss så dom tänkte vandra vidare på lite afterwork till gamla Vegas eller Nygatan 57 som de heter nu ( dom har ju en inglasning-var anledningen ) så vi hängde på dit för att dricka lite vin och öl. Och herrejävlar så gott vinet var! Måste se om de finns på systemet.
Så där satt vi deras soffgrupp och pimplade vin och surrade. Och chocken när vi skulle cykla hem sen, de var inte ens kallt!? Var de möjligen vinet som spökade?


Och bara för att Frida klagar på att jag alltid lägger upp så fula bilder så ska jag lägga upp en Extra ful bild på hennes nyckelben som fick fnatt på en bild!




Nu ska jag bege mig mot Umeå för att hälsa på en sista gång innan Umeåborna börjar sprida sig världen över!
Hojj!

Oss då, oss nu











Grattis Mormor 80 år! ( i september )
Och de här bara några. Finns fler att se på Facebook för er som kan de.

Today I don't feel like doing anything


Står inför ena riktigt svåra val just nu.

Ska jag gå och duscha av mig lite sjuka?
Eller ska jag fortsätta vara äcklig?

Ska jag gå och starta en tvättmaskin?
Eller ska jag fortsätta använda dom mindre charmerande trosorna?

Ska jag gå en vända med dammsugaren?
Eller ska jag istället plocka upp en dammråtta i knäet och klia den på magen?


Snacka om I-landsproblem!



Me then, me now

En liten sneak-a-peak om vad som komma skall!


Roadtrip



Bättre sent en aldrig!

De blev en redig runda på våran lilla roadtrip! Bokstäverna på bilden kan ni ignorera. Dom var bara tvungen att vara där för att få ut körvägen.

Första natten skulle spenderas i Gällivare och vägen dit togs via ilandet. Varken jag eller Robin har t ex aldrig varit i Jörn så en liten snabb genomresa där var vi ju tvugna. Där efter Jokkmokk och Porjus. I Porjus var vi vid ett vattenkraftverk och tittade ner i en utgröpt ravin där vattnet från dammen har format stenarna. Riktigt fint! Ett litet Grand Canyon kan man säga! Vi var även in i gamla vattenkraftstationen som nu är nerlagd och bara använd som museum. Åkte hiss 50m ner i jorden där dom gamla cylindrarna står kvar. Inte små maskiner! Men jag tror Robin tyckte de var mer häftigt en vad jag tyckte de var :P

Sova-över-dags i Gällivar alltså. Vi hade inget boende bokat men vi visste vars vi ville bo. Hoppades bara att de skulle finnas kvar nån av dom billgare rummen. Vi skulle nämligen bo på ett slott! Fjällnäs Slott!
Och vet ni vad! Dom hade lediga rum! Hurra! Riktigt fint rum vare också. Stort med högt i tak. Öppen spis, 2 balkonger och vi fick frukosten på rummet. En livsstil jag absolut kan vänja mig med!
Åkte upp på toppen av Dundret, inte via liften! Finns en bilväg upp. Vi var på gruvmusuem i Malmberget. Vem hade trott att de finns så mycket att se och göra i Gällivare? Haha

Nästa stopp blev i Kiruna. En kortare vistelse bara. Kollade in deras omtalade kyrka. Förstår varför den är omtalad. Riktigt fin! Vi for även upp på skidbackens topp där med. Fick utsikt över hela gruvområdet och de "lilla" dagbrottet dom håller på att fylla igen. Förstår även varför dom måste flytta Kiruna. De ända som skiljer staden och gruvan åt är typ en bilväg.

Andra natten på resan skulle sovas i Björkliden. Med utsickt över Lapp-Porten. Inte dålig utsikt med andra ord! Rummen var väl däremot inget att hurra för. TRÅNGT!

Gränsen över till Norge, passerad. De första vi möts av är dåligt väder! WTF de var de inte i Sverige?
Men jävlar vad fint de var i Norge! Synd bara att de dåliga vädret förstörde lite av den fina utsikten på alla fjordar och fjäll. Och tunnlar! Satan vad de var tunnlar överallt! Fast de förstår man ju ändå. De är ju mycket lättare att köra igenom ett berg en runt.

I Narvik stannade vi lite kort och gick på ett andra-världskriget-museum. Visste faktiskt inte att norra Norge var så krigsdrappat. Låg fortfarande kvar halvsjunkna skepp i fjorden. Smått sönderrostiga dock.
Robin fick köpa-karta-förbud efter att ha köpt en karta på helt fel del av norge. En del som vi aldrig ens skulle köra igenom ens lite.

Resten av dagen gick åt att köra bil. Fanns inte dirket så mycket att göra längst en väg som de inte finns nå direkta sidovägar man kan ta. Men ett värdshus hittade vi tillslut där vi kunde övernatta. Och här kom verkligen våra norska språkkunskaper på prov. Först och främst att fråga om lediga rum och sen att beställa middag i restaurangen. Iof så var dom inte allt för bra på svenska heller. Och jag tror de fanns ca 26 rum som hade utsikt ut på ett vattenfall eller ut mot en fjord, och sen fanns de 4 rum som hade utsikt över parkeringen. Gissa vars vi hamnade!!

Vårat sista resemål i Norge var Mo i Rana. Där hittade jag ett Jula! Men de var stängt. Allt är tydligen stängt på söndagar i Norge. Varför äre inte så i sverige?

Hurra! Tillbaka i Sverige! Och de blev fint väder igen! Nu befann vi oss i Tärnaby där de även var en marknad. Woho! Sockköpardags! Men självklart så hade dom slut i min ministorlek...
Tvn på hotellrummet var ett skämt. Tror de var en 11" tjocktv som tjöt hela tiden. Så vi köpte oss tidningar i stället och låg och läste istället. Romantiskt värre!

Egentligen had vi tänkt köra direkt hem nu, men vi valde att ta ett sista stopp i Lycksele för att gå på Lycksele djurpark! Var väl kanske 10-12 år sen man var där sist. Så vi var lite rädda att de kanske inte skulle vara lika "häftigt" där som de var då. Och karuselldelen var inte heller dirket så häftig, såg gasnka tapig ut. Men visst är man 7 år så äre nog supercoolt. Djuren däremot var lika kul att se. Eller nja, älgar och renar sen man ju lite oftare än vad egentligen velat, men vi hade både turen att få se varg,djärv och lodjur!

Och nu gott folk var vi hemma igen! Eller ja nästan. Vi landade i Robins stuga i Talludden för att fortsätta bli bortskämda med mat och husrum, haha.
Igår var faktiskt första gången jag och Robin åt middag ihop som har tilllagats hemma hos oss på, ja typ 1½månader.

Bilvägen delar bro tillsammans med en järnväg? Kändes inte allt för tryggt


Harsprångsfallet

Fjällnäs slott

Kirunakyrka

Utsikt från toppen av skidbacken

Lilla dagbrottet

Lapp-porten

Vackert väder i Norge

Undra hur högt de där berget egentligen är?

Vattenfallet vid Värdshuset

670m över havsytan, ovanför trädgränsen, och här bor de folk?!?

Kände mig nästan som hemma!

Stina?
Vårtsvinsbäbisar!
Inte varje dag man matar en älg
Matbilen kom körandes förbi och då blev de spännande tyckte sälen!

t.r.o.l.l.

GRATTIS SNÖTTEGÖLL PÅ 22 ÅRS DAGEN!


Ska alldeles strax bege mig till din födelsedagsfest!

Busy Woman

Oj oj oj!
Här gåre undan i svängarna!

Första dagarna på jobbet avklarad. Hade helst fortsatt varit ledig, men inte sa nicke!

Frida kom hem i måndags. Massa kramande och många bilder men berättelser till. Ordet Avundsjuk räcker inte till för att berskriva hur jag känner angående Fridas resa!

Fröken Olofsson spontan kom hem till Skell igår. Så middag med henne och sen lite mys på Adams nya båt. Blev sjösjuk direkt!

Matilda är också hemma nu från Uppsala, så lunch med henne och Jessica på stan där vi även träffade Simon som ingen av oss hade träffat på evigheter, för att sen iväg och klippa luggen. Äntligen ser man nånting igen!
Råkade bara köpa med mig 8 saker hem från stan. Fattig? Ja snart om de fortsätter såhär!

Och ikväll blire fortsatt mys med Anna-Panna


Jag som trodde att när man började om att jobba skulle allt återgå till den tråkiga händelselösa vardagen. Tydligen inte!

Kanske bäst att gömma sig som Tira så man får sova lite

RSS 2.0