Solförmörkelse

Ser ni så bra det gick att fota solförmörkelsen med mobilkameran! NOT! Men vad hade jag väntat mig. 
Här hemma smygkikade vi på himlavalvet genom 3par solglasögon i olika mörka nyanser via sovrumsfönstret. Eller jag gjorde det. Tilde sov i storsängen och Tippex blängde på mig för att han tycker att jag ska släppa ut honom.
 
 

Mammaträff

Igår var det mammagrupps-träff här hemma hos oss. Vi är sammanlagt 5st från moröbackes vårdcentral som fått/får barn samtidigt. (En har inte fått än) Och då vi alla är hemma mammalediga samtidigt och ungefär lika undernärda på socialt umgänge så var en träff väldigt efterlängtad för många. Alltid bra att utöka sitt kontaktnät också ;)
 
Vi bestämde att vi skulle ha knytkalas, vilket jag nu med facit i handen kan säga var en dum idé. Satan vad fika det blev över! Och som värdinna fick jag behålla allt. Så någon som vill komma på fika så finns det i överflöd. 
 

Inbakad

Kolla på den här flätan! Den är seriöst en av dom mest jämna jag någonsin gjort tror jag? Kanske inte den snyggaste flätan. men absolut inte den fulaste. Långt ifrån. Oftast spretar det hår överallt och varje "rumpa" är superolika i storlek. Och jag var inte ens noga när jag gjorde den! Hade ingen spegel eller så så jag kunde se vad jag gjorde utan körde helt i blindo. Jag ska ju liks bara sova i den, då spelar det ju ingen roll hur den ser ut. Lite imponerad med mig själv måste jag erkänna
 
Nu syns det kanske inge så bra på bilden, men min utväxt är jättemörk! Vilket betyder att min riktiga hårfärg verkar ha mörknat mer än vad den brukar under vintern. På sommaren bleks ju utväxten av solen ganska bra. Så frågan är ju om det är graviditetens fel att det blivit mörkare? Isånafall, kommer det gå till sig senare? Snälla säg det! Håret kan få bli lockigt istället. Please!

Leo's Lekland

Igår gjorde vi premiär på Leo's Lekland. Nog för att Tilde är på tok för liten för att egentligen vara där, så var vi tvungna haka på när alla andra småbarns-mammor från jobbet skulle dit. För den sociala delen. Plus, jag har velat fara dit sen dom öppnade men aldrig haft en giltig anledning att få hänga där. Men nu jävlar! Dessutom så ville alla kära kollegor få hålla henne vilket gav mig fria armar för en gång skull. Och då kunde jag även jag passa på att få åka lite rutschkanor. 
 
Och bara för att jag personligen älskar bollhav ( fasten dom är ena riktiga smittospridare ) så var Tilde också tvungen att få prova på ett bollhav. Succé? Inte än iallafall
 
På första bilden ser det ut som att hon tänker; Vad tusan är det här?! 
Andra; Åh det kanske var lite kul ändå
Tredje; Nej. Det var det inte

Jag är inte bitter

Vad är det för fel på gamlingar? Har dom aldrig hört talas om högertrafik även på cykelvägar? Att jag dessutom har barnvagn och är den som måste byta sida irriterar mig ännu mer.  Antar att dom fortfarande i kvar i den tiden då Sverige faktiskt hade vänstertrafik...
 

Mina bröst samarbetar inte

Mjölkstockning.  Ännu ett sånt där charmigt nytt ord man fått lära sig i livet som mamma. Man hör ju på bara ordets andra del, -stockning, hur smärtsamt det är/kan vara. Och självklart verkar jag ha en naturlig fallhet för att drabbas av detta fenomen för minsta lilla.
   Och för er som inte är bekanta med detta ord så är det, låt oss förenkla det och kalla det en propp i mjölk-kanalerna i bröstet som gör att man får en ond knöl, rodnad kan bildas och i värsta fall får man hög feber. Man får det här om man tex haft för långt mellan amningstillfällena eller av Att brösten utsätts för kyla. 
Man blir då av med detta genom att amma ofta, börja på det onda bröstet, hålla bröstet varmt, massera och pumpa ur ordentligt. Ett helt projekt alltså!
 
Och som sagt, jag drabbas tyvärr lite för lätt av det här men tack och lov sällan allvarligt. Första gången var bara 5 dagar efter förlossningen. Den gången var nog den värsta då hela ena sidan av ena bröstet blev stenhårt och minsta beröring gjorde ont.  Den gången berodde det på för långt mellan amningen. Även denna jag drabbats av nu. Vaknade med ont i bröstet. Men Tilde sov ju så bra, så varför väcka henne? Hmm I know a good reason...
Vanligtvis är det kyla som slår ut mina kanaler. Oftast är det samma bröst också. Klena jävel. Men då det för det mesta bara är ömt och jag kämpar på med tätare amning och massering så brukar det gå över efter 1-2 dagar. Och jag hoppas att jag med tiden, ju mer rutinerad jag blir, ska slippa drabbas av sånt här. Men det är ju min vanliga tur att lyckas drabbas av typ allt

En hel månad!

 
Heeelt sjukt! Idag fyller nämligen denna lilla skitunge en hel månad! Exakt på dagen t om! Född fredagen den 6 februari. Och idag är det fredagen den 6mars. Tiden går så fort!
Bara det här att jag faktiskt fött barn är ju i sig helt sjukt. Och att det barnet redan är en månad är ännu sjukare! Snart kommer hon väl hem med piercade navel och luktar rök och vill flytta hemifrån. Nä usch, såna tankar får vänta. Nu ska vi bara säga grattis och fredagsmysa arslet av oss och hoppas att hon aldrig blir stor

Kunde inte ha sagt det bättre själv

Jag måste göra en tavla av den här! :D

Morgon-/Förmiddag-/Eftermiddagsmys

 
Jag lever inte ett sånt stressigt liv just nu måste jag erkänna. Klockan är 11:40 och vi tre ligger alla kvar i sängen fortfarande. ( Hörde precis Moröskolans ringa-in-från-rast-klocka och fick lite nostalgiska minnen )
Bordet egentligen kliva upp. Inte bara för att jag är hungrig och kissnödig utan även för att hinna göra nått annat idag än att mysa. Typ handla. Men mysa är ju så mysigt! 
 
 
 
Och där bajsade Tilde så hårt att katten blev rädd och valde att byta plats. Hahahaha! Den mindre charmiga delen av mammaledigheten kallar...

RSS 2.0