Dumb Ways to Die



En underbar låt som lätt fastnar på hjärnan. Oj vad vi sjöng denna i Australien. Sjunger iof fortfarande på den ibland.
Dessa söta små figurer prydde alla Melbournes tunnelbanestationer då dem ingick i en kampanj om att vara försiktig runt perrongerna så ingan onödiga olyckor sker.
 
Och vet ni vad Anna visade mig då! Att det finns ett Dumb-Ways-to-Die-spel till Ipaden och Iphonen! I love it! Väldigt kul spel och dom är ju såå söta 

 
 

Guldlock

Varför kan jag inte alltid se ut så här i håret? I love Hollywood-svall! Inte platt som en blöt hund...




Manikyr

Har hamnat i en målade-naglar-period och målar om dom typ alla tiden.  Förra veckan var det fransk manikyr som gällde, så jag tänkte nu latja till det lite med en fransk manikyr fast med gråa tippar. Resultatet blev mer att det ser ut som om jag har extremt mycket skit under naglarna. Kanske inte blir nån långvarig look...

Australien del 4

Sådärja då har vi återvänt till Melbourne för våra sista dagar i detta fantastiska land far far away. Varför är det så långt till Australien btw? Det gör det så himla svårt och knöligt att ta sig dit...

Melbourne sa vi ja. Nytt hostel närmare Maja och Daniel i South Yarra.  
På dagens agenda stod det en heldags utflykt till Phillip Island för att se Pingvin Paraden. Och nej, inte en parad där pingvinerna kommer på led och spelar trumpet och sånt. Inte en sån parad. Det heter bara så men egentligen är det en "show" om när pingusarna kommer upp på land efter att ha varit i havet och fiskat hela dagen.
En minibuss som det stod Go West på kom och hämtade oss utanför hostlet. Våran familj utgjorde halva gruppen. Annars hade vi med oss en kinesisk mor och dotter, ett par från Nya Zeeland och en familj från England tror jag. Utflykten gick inte bara ut på att ta oss från punkt A till punkt B. Utan vi stannade längst vägen på 3 olika stopp. Nackdelen var bara att vi befann oss i Australien under deras vinter ( i juni I know dom är lite knäppa där nere ) så solen gick ned mycket tidigare och det gjorde att vi fick mindre tid än vanligt på oss på dom olika aktiviteterna. Men det gick bra ändå.

Första stoppet var en Chokladfabrik! Iiiiiiiiiih! Heaven, I'm in Heaven! Där vi fick gå på typ ett museum och se hur chokladen blir till från kakaobönan, titta på en massa konstverk som allt var gjort i choklad, och spela lite olika arkadspel för att vinna små chokladbollar, och faktiskt göra våra egna små chokladkonstverk.
I ett glasskåp hade dom även en massa olika chokladkakor från olika länder, och där i låg faktiskt en Marabou!

Stopp #2 var ett koalacenter. Där fick vi gå omkring i en park och se koalorna i deras rätta miljöer högt uppe i träden. Dom hade nämligen byggt en träbro som gick uppe vid trädtopparna nästan så man skulle kunna få en ordentlig titt. Men man fick inte röra djuren om man kom nära. Dom kan tydligen bitas dom där sömntutorna. Visste ni att koalor sover ca 20 timmar om dygnet. Dom resternade 4 äter dom. 

Tredje stoppet var en vingård där vi fick prova massa olika lokala viner och ostar. Herregud så gott det var! Onykter blev jag typ också. Men då var det ju inte bara ett vin vi fick prova på heller.
 
Och nu ladies and gentleman var vi äntligen framme vid PingvinParaden! Satan vad folk det var! En snabb fikarast gjordes för att sen bege oss mot stranden så vi skulle få bra platser. Dom har ställt upp två stora läktare med enorma strålkastare bredvid som står ut mot havet. Fotografering var strängt förbjudet då blixtarna skrämde djuren. Kallt var det också att sitta där. Men som tur är så är pingusarna väldigt punktliga och kommer upp ur vattnet nästan exakt samma tid varje dag. Och dom små djuren är lite lustiga. Då ligger dom kvar i vattenbrynet eller står precis ovanför vattnet och väntar in tills dom blir nog många. Kunde vara allt från ca15-20 st till typ 40-60st i varje grupp som kom upp! Sammanlagt var det några hundra ( om inte mer? hmm kommer inte ihåg ) som kom upp ur vattnet varje kväll. Men det var lite svårt att se i mörkret alla då dom hoppade upp längst hela stranden och vi var bara på en liten del. Lite lustiga är dom också fast samtidigt ganska smarta. Pingvinerna återvänder nämligen alltid till den strand dom är födda på och bygger sig ett bo där som dom sen återvänder till varje kväll för att äta och para sig. Sover gör dom tydligen ute i vattnet mellan jakterna. 
När alla pingviner var uppe ur vattnet och vi skulle gå tillbaka till bussen då började nått ännu roligare. Ut till läktarna har dom byggt trädäck som man går på så man inte stampar omkring bland pingvinernas bon. Och då fick man komma pingusarna mycket närme och se och höra hur dom föröskte hitta rätt bo

Så var det bara minibuss turen hem igen. Våran chaufför Steve tackade för sig och spelade upp lite obligatorisk musik som t ex Pet Shop Boys låt Go West. Vi sjöng alla med i en ända stor kör!
 
Och vet ni vad! Nu är det bara en dag kvar i Australien! Och den gick mest ut på att packa och försöka packa ner så mycket av Maja och Daniels grejer som möjligt då dom inte skulle kunna få med sig allt hem annars. Lite shopping hann vi med också och en prommenad längst kusten. Daniel fick även agera hjälte då en kvinna fick ett epileptiskt anfall och körde in med bilen i spårvagnsperrongen vi stod vid. Han drog ute henne ur bilen och han och mamma fick folk att hjälpa till med att hålla nere henne och ringa ambulansen. Blev himla spännande där ett tag. Tack och lov såg det bara värre ut än vad det var. Men jag tror alla fick sig en liten adrenalinkick.
 
Ett känslosamt avsked senare av Maja och Daniel så POFF var resan slut och vi begav oss mot flygplatsen för att flyga hem med nattplanet mot Singapore. Otroligt tragiskt att resan tog slut. Iof tog resan 29 timmar så egentligen var det ganska mycket kvar. Men har inte så mycket att berätta fårn planen. Vi satt, vi åt, vi såg film, vi sov, vi satt och vi satt osv.
Tillsist var vi hemma i Skellefteå igen... suck

(Go West) Life is peaceful there
(Go West) In the open air


Choklad plockar fram mitt sanna jag


Mmmm Marabou


Frida hittade en stand-in för David


I've made this! :D


Nämen man kanske skulle ha köpt sig nya skor?


Högt uppe bland träden


zzzzz


Ser ni likheten?


Slurp


Vi fick inte fota under paraden. Tur dom hade en gullig giftshop då!


Sverige-klädd eller SAIK-klädd pingu? Det är frågan


Strandprommenad


Ute på en pir


Titta operahuset fanns i London på Heatrow också!


Bye Australien! Förhoppningsvis ses vi igen
 

Brace yourself

Nu är hösten officiellt slut enligt mig och vintern har kommit. Kallt och och ruggigt. Lite snö på marken och halt som attans! Dags att köpa nya långkalsonger med andra ord

 

Australien del 3

Vet ni vad jag har kommit på! 
Jag har helt glömt bort att berätta del 3 i australien-resan! Skämmes på mig! det är ju jättelänge sen jag kom hem därifrån. Shit kommer knappt själv ihåg vad jag berättat och inte berättat. Bäst jag blickar tillbaka så jag inte berättar samma sak igen! 
.
.
.
Okej nu är jag med på noterna! Vi har alltså lämnat Melbourne och åkt till Sydney. Det var mycket varmare i Sydney! Varför åkte vi inte dit direkt? Melbourne var ju svinkallt!
Anyhow, Sydney. Vad ska man säga? Jag var typ mest bara i chock när vi var där kändes det som. För det var egentligen först då jag insåg hur jääävla långt bort vi har rest! Och varför denna uppenbarelse först nu? Jag säger bara en sak; OPERAHUSET!!!
OMG vilken häftig byggnad! Och den är även extremt känd och något som man, somsagt, vet ligger extremt långt borta. Den ligger ju för fan på andra sidan jordklotet! 
Och man såg byggnaden väldigt bra uppe från höjden ( The Rocks ) där vi bodde. På kvällen var huset upplyst så det blev nästan ännu maffigare!

Fast nu var de ju inte Operahuset jag enbart skulle prata om, även om det var häftigt. Väl framme i Sydney så bestämde vi oss för att bara gå en prommenad och kolla in omgivningen. Första stoppet blev ( ni kan aldrig gissa ) operahuset! Hahaha! Efter det så forsatte vi gå längst strandkanten längre bort, så att vi skulle få en bättre vinkel för att kunna ta kort på, ännu en gång, Operahuset.
 
Andra dagen så var det faktiskt Midsommarafton hemma i Sverige och vi tyckte att det måste ju firas även här. Vi firade med att åka ut till Bondi Beach. Men först, en extremt osvensk lunch på en Brasilansk restaurang. Sen var det bara till att kavla upp byxorna och bege sig ut i vågorna en bit! Vattnet var chockerande nog varmt! Och det var flera surfare ute i vattnet. Även en liten surfskola för småbarn. Väldigt gulligt.
Här på stranden lekte vi runt ganska länge och blev dyngsura av alla vågor. Självklart dansade vi smågrodorna dagen till ära. Mamma var i extas mest hela tiden. Kvällen bjöd på tysk mat. Det närmaste svensk midsommar vi kunde komma. Tillsist blev det en drink uppe på ett pubtak med utsikt över, Operahuset! hehe

Dagen där på var det riktigt skitväder så vi höll oss inomhus. Rättare sagt på ett museum om hur dom skeppade dit brottslingar, ensamma barn och kvinnor från england som sedan skulle bli den nya befolkningen på ön. Man gick omkring med sin alldeles egna freestyle och lyssnade på olika ljudband. Men familjen Nylén kan ju som vanligt inte behärska sig utan ska alltid börja leka. Vi hittade nämigen utklädningskläder så man kunde få klä sig i typiska kläder från den tiden.T om Daniel var med på noterna!
Efter museum blev det nått mycket bättre! Nämligen ett chokladcafé!!! Jag kan äntligen dö lyckligt! Eller nä, jag vill uppleva fler sådana stället. GUUUD så gott det luktade där inne! Och shit var mycket gott det fanns att välja på! Nu var det min tur att vara i extas. Man blev så äcklad av alla choklad där i slutet men man ville ändå bara fortsätta trycka i sig då det var så gott.

Innan vi skulle åka hem, haha hem, jag menade tillbaka till Melbourne ( men det kändes typ som att komma hem det var det som var så skumt ) så gick vi en prommenad över Syndey Harbour Bridge. Något inte jag och pappa var så förtjusta i då det var så högt. Hallå svindel! Men utsikten, det jag kunde se då räcket var så högt, var väldigt fint. Sen flög vi tillbaka till Melbourne för våra sista dagar där...
Men det tar vi i del 4!


Framme i Sydney! Med utsikt över operahuset


Hoppbild vid operahuset, Check!


Helt naturliga poser framför en annan vinkel av operahuset


Jag anar en viss likhet


Bondi Beach!


Mamma var inte riktigt beredd på hur höga vågorna var

Baywatch


Babe-watch

Små grodorna, små grodorna är lustiga att se


Mama goes banans





Åh titta! Operahuset by night!


Men vilka puddingar!



Chokladcaféet

Min tur att vara i extas


Sydney Harbour Bridge


Fin utsikt över Sydney och The Rocks


Eller vad vet jag...


...det här var allt jag såg!

Åh titta, nu smet operahuset med igen!



Känns som om jag har helt glömt nämna operahuset i Sydney under der här inlägget. Så jag tänkte bara slänga in det lite snabbt såhär i slutet. Operhuset i Sydney 

Vink vink

Eftersom syster Maja tycker att det varit alldeles för mycket bilder på Tippex, speciellt när han sover, här på bloggen den senaste tiden så tänkte jag, varsågod Maja! Här har du en bild på han när han är vaken! Det var väl precis det du var ute efter? Enjoy!

Ser du vad han längtar efter moster Maja!
 
 

När du som mest behöver det

Aaaah! I see what you did there.
Där fick ni allt till det Moröhallen!




Five Years ♥

Idag firar jag och Robin hela 5 år tillsammans! 
Och med det tänkte jag fira genom att visa 5 fina bilder på oss
från Australienresan då jag vet att de snålas en hel del med sådana
(och för att jag är lite för lat för att göra ett avancerat kollage som jag gjort tidigare)



Time to suit up !



Stung by a bee


Seriöst jag kan inte sluta skratta åt denna bild! Är jag ond?    

Slutspurten

Hej jag lever! Tänkte ni kanske ville veta det. Tid över är ingenting jag har privilegiet att ha just nu. Händer alldels för mycket! Roliga saker tack och lov, men det är verkligen nånting hela tiden.
Just nu är jag hemma i helgen. Har 5 dagar kvar att göra i Göteborg. Justja! Jag har bytt stad. Blev klar i Borlänge för 2 veckor sen och har hängt i Gbg sen dess. 

Hade egentligen bara tänkt visa vad jag jar pysslat med idag. Blev så less på att tavlorna legat på golvet i snart 10v så nu gjorde jag ett ryck och satte upp dom. And I like it! Luckan till barskåpet/biblioteket ska målas vit den med och sen sätta in en bild även där så den smälter in i omgivningen. Vad tycks?!


RSS 2.0