Gul katt

Jag vet att det egentligen är ALLDELES för tidigt för sånt här, men lyckan gick inte att beskriva när jag gick in på Ica idag och det första jag ser är dessa gula skönheter!
   Om vi ska snacka gravid-cravings så kan jag egentligen inte påstå att jag direkt haft några. Ett extremt sug efter macarons i början när jag inte ens visste att jag var gravid är typ den ända. Eller jag har iof börjat gilla chilicheese mer än tidigare men det är inget craving. 
Däremot dom senaste veckorna har det skrikigt i magen efter just Lussebullar! Och att då idag hitta såna nybakade på Ica, ja det är kort lycka i materiell form! Tror jag kanske bör ge mig på i år att baka egna då hemmagjorda är ju alltid så mycket godare än köpes. Annars så får alla som vill ha mitt sällskap gärna köpa det för några enstaka lussebullar ;) 
 
 

JAG GER UPP!

Om ni blir gravida så se då för Guds skull till att ha ett jobb där man inte behöver söka graviditetspenning OCH har en fast lön som alltid är samma och aldrig några avvikelser! Helvette vad mycket jobb med det här! Först alla jävla papper man skulle skicka in för att ansöka om graviditetspenning. Blev bara ca15 papper för mig. Sen nu det inkomstbaserade papperet som ska in så fort som möjligt är helt omöjligt att räkna ut när man jobbar inom Handels och inte har heltid. Vad är min grundlön? Jag jobbar ju alltid olika varje månad. Får jag inte räkna med allt extra jag gör? Det är ju typ det jag lever på! Hur räknar jag då? Ska alla mina reseersättningar, traktamente och utlåningsuppgifter stå med eller gills inte  dom då det inte är återkommande händelser i 6månader i rad? Ska jag räkna från när löneavtalen skrevs i april eller från 12 månader bakåt? Ska jag skriva hur många timmar jag Ska göra på ett år eller vad jag egentligen gör? Den frivilliga skatteadragningen som görs varje månad måste väl stå med eller räknas inte den heller då Bruttolöneavdrag är exempel sjukvård, tandvård eller köp av städhjälp
 
Frågorna är många och det spelar ingen roll hur många gånger jag ringer försäkringskassan och frågar dom, jag blir inte klokare! Varför kan jag inte få fylla i Timvikarierutan istället för Tillsvidareanställd? Allt skulle bli så mycket lättare då! Då kan jag ju bara sitta och skriva av varje lönespec direkt och slippa sitta och räkna ihop 4000 siffror 
 
Skjut mig nu!

100 dagar kvar

Idag är det exakt 100 dagar kvar till beräknad förlossning! Bör jag börja vara nervös? Eller bör jag kanske först och främst fatta vad som håller på att hända? Typ kanske börja längta efter bebisen? Så pass mycket har det alltså gått in i min hjärna att vi ska bli föräldrar, att jag inte ens längtar! Längtar efter att få shoppa kläder till mig själv som sitter snyggt och typ dricka rödvin. Längtar iof till att få inreda ett barnrum och köpa massa söta barnkläder. Men att det automatiskt ingår en bebis i det här har jag inte alls fattat! 
Bra jobbat Lisa...
 
Vi har iaf beställt en barnvagn nu. Så ett steg i rätt riktning är vi åtminstone! Blev en Emmaljunga CityCross. I exakt den färgen jag ville ha på en vagn! Sen att det vart just en Emmaljunga var för att den färgen fanns bara på deras vagnar. Plus att Robin gillade deras vagnar mer än Brios som annars var min favorit. Såå till våren får ni se mig flasha omkring på stan med denna snygging när jag ska börja på mitt nya liv som latte-mamma! ( och jag som börjar må illa av latte... )
 
 

Husets nöjesunderhållning

Jag tror Tippex är understimulerad...
ELLER, extremt lättroad!
 
 

Är jag tjock snart?

Gravid i 6e månaden och har äntligen passerat min normala vikt som jag hade innan graviditeten.
Det tar sig!
 
 

Datanördar

 
Det är en Jävla skillnad på min "nya" dator och min gamla ser man nu när dom står bredvid varandra! Och ja, jag har samma bakgrund på båda
Den gamla är ju tung som en bil! Förstår inte hur jag orkat släpa den fram och tillbaka på massa byggen. Har t om flugit med det där åbäket! Hallå ryggskada! Min nya (som inte är så ny nu egentligen) väger ju ingenting i jämförelse. Den fick däremot bara uppleva ett bygge. Betydligt trevligare att resa med. Väldigt liten och nätt.
 
Men vad har dom för likheter då? Båda är HELT värdelösa!!! Den gamla för att, ja den är gammal och ultramega seg och säkert full med virus.
Den nya har Windows8 och bara det borde väl säga sitt... INGET funkar. Det går segt. Står i instruktionerna att man ska göra si och så och inget händer. Fått god lust flera gånger att slänga den i väggen. Men försöker samtidigt intala mig själv att det är inget fel på datorn utan bara jag som är påtok för oteknisk. Har inte lyckats intala nog mycket än bara

Kanske kaka

 
Whooooops! Råkade visst baka ändå! Men det är datorns fel. Den sammarbetar INTE!!!

Procrastination

Ny vecka igår. Dumma flicka tänker ni då. Det var ju ny vecka redan för 2 dagar sen, inte igår.
Men Nej! För mig är det ny vecka Tisdagar. Då byter jag nämligen gravid-vecka. Så nu är jag i v23. Träff med barnmorskan mest troligen nästa vecka. Imorgon är det dessutom exakt 4 månader kvar till BF ( Beräknad Förossning ) DET känns ju som en skämt. 4 månader är ju vad det är mellan julafton och min födelsedag. Och det är kort tid tycker jag! Iaf nu som vuxen, när jag var barn var det den längsta tiden i mannaminne.
 
I och med träff med barnmorskan som då är v24 så ska jag (förhoppningsvis) få mitt moderskapsintyg. Som ja, är ett intyg på att jag är gravid. Skumt tycker jag. Räcker inte inskrivning, ultaljud och the fact att min mage växer? Tydligen inte. Detta papper behöver jag iaf för att kunna skicka in en Havandeskapsansökan till Försäkrningskassan så jag får tillåtelse att gå hemma från jobbet max 60dagar innan BF med ersättning. Såå tanken är ju nu att jag ska föröska knåpa ihop denna ansökan. Vilket känns som en hemläxa a lá inlämningsuppgift. Och vad gör jag då? Jo allt annat än skriver på ansökan. SJÄLVKLART! 6 år sen man gick ut skolan men man vet fortfarande hur man ska skjuta på allt till sista minuten och hittar alltid andra "viktigare" saker att göra. Funderar nu tex på om jag inte borde baka nånting? Vilket jag egentligen kanske inte borde göra då jag legat hemma sjuk nu i 4 dagar. Men lite bacillusker i bakverk har väl ingen dött av?
Allt detta bara för att jag vet att det tar skitlång tid innan du får veta om du är beviljad eller nekad havandeskapspenningen, så vill man ju skicka in papperna i tid. Men då gäller det ju att dra tummen ur röven och faktiskt skriva nånting nångång. Så choop choop fröken! Sluta sitta här


RSS 2.0