Hejdå Byggruppen!

Idag åkte byggruppen hem :(
Deras 4 veckor i Skellefteå är nu över och butiken är mer eller mindre klar. Tror jag iaf.
Så nu ska jag återgå till mitt normala bara-vara-hemma-och-gravida-till-mig-liv. ( I några dagar till vill säga sen börjar ju det extremt nya livet som morsa)
Känns extra konstigt att vinka av alla denna gång. För nu vet jag att det kommer dröja innan jag träffar någon av dessa människor igen. Vissa kanske jag aldrig få träffa igen. Tidigare har man ju tänkt, vi ses på nästa bygge! Men min tid som byggare är ju mest troligen över nu. Och det innebär att man inte kommer "springa på" vissa något mer. Några stjärnor som man blivit riktigt bra vän med hoppas jag iaf man kommer träffa igen. Antingen att man åker och hälsar på eller att dom kommer hit och hälsar på. Vi får helt enkelt se vad framtiden har att erbjuda
 
Robert visade då igår vem Pimpen i gänget var

Seven days

Mycket gravidsnack I know. Men jag är så förbannat less nu! Konstant ont i ryggen, trött och sura uppstötningar. Men är jag redo för vad som komma skall? Mest troligen inte, men jag lär mig väl. Fortfarande inte fått in i skallen att jag ska ha en alldeles egen bebis snart. Jag tänker typ att jag bara ska bajsa rejält en gång och sen går allt tillbaka till vad det har varit förut.  Snacka om trög :P
 
Aja, nu är det fan i mig dags att börja med alla huskurer som finns för att få ut skitungen! För jag står inte ut en vecka till och vägrar absolut gå på övertid! KOM UT JÄVLART NU!!!
 
 

11 dagar kvar...

Nej jag har inte fött än...
 
Tänkte bara meddela det. 
Här får ni en bild på Tippex så länge där han utför den nya trendiga tvätt-positionen för katter
 
 

14 dagar till BF

 
2 veckor kvar idag. Det är bara 14 dagar! And that's nothing! Samtidigt lär det väl vara dom längsta 2 veckorna i mitt liv. Meeeen får jag bestämma så är det heeelt okej att ungen kommer när som helst. Är ganska less nu. Komsi komsi!
 
 
Vänstra bilden är första bilden jag tog på min mage och då var jag i v.8  ( 7+5 ) och den högra är idag i v.38. ( 37+6 )  Minns att jag tyckte att det syntes på mig att jag var gravid och kände mig jättesvullen. So Young and so naive...
Känner mig ju ändå hyfsat liten och smidig idag med tanke på hur höggravid jag faktiskt är!

BB-väskan ?!?

Jaha, packa en BB-väska kanske borde göras. Man vet ju aldrig när det är dags och det sägs ju att det är bra att vara förberedd. Men vad fasen ska man packa med sig då? Jag är ju för det första världens sämsta människa när det kommer till packning. Har alltid med mig förmycket och sällan rätt saker. Jag skulle ju lätt kunna komma med en 25liters resväska fullsmockat i kläder och diverse för att bara spendera en natt i typ stugan där inte en människa ska se mig...
När jag var mindre brukade jag alltid "packa" allt jag skulle ha med mig, till tex fjällen, på sängen först så fick mamma sen gå igenom och sålla bort allt det onödiga. Tror du hon skulle kunna göra det nu också?
 
Och visst det finns massor med listor och tips man kan googla fram med vad man bör ha med sig upp på BB. Men på nått sätt hjälper det inte mig! Det hjälper inte att det står: Sköna kläder
JAHA! Men vilka sköna kläder? Kunde de inte ha stått: Ta din svarta kofta den blir perfekt. Nej, inte den! Den andra svarta!
Eller när det står: ombyte till bebisen
Varför står det inte exakt vilka bodysar jag ska ta och hur många? den här blåa? Eller kanske den här randiga? Vilka blir för varma/för kalla? Vilken storlek kommer ungen ha? Sånna viktiga saker tycker jag ska stå med! Inte Glöm inte kameran. dööööh! 
Kan ingen snäll jävel istället berätta för mig exakt hur många par trosor kommer jag behöva då jag lär väl blöda igenom ett ex antal. 
Ta med nått ni tycker är gott och kan äta på för att få energi.  That did not help at all !!! Hur ska jag veta nu innan vad jag kommer kunna äta i den situationen? Bara för att jag älskar choklad nu kanske det är det sista jag vill trycka i mig just då! Jag vill ha exakta svar som gäller specifikt för mig! Är det för mycket begärt?
 
Och ja jag vet att Robin kommer kunna åka hem och hämta saker vi glömt eller nya rena kläder. Men ssssh, säg det inte högt, men jag litar inte på han när det kommer till packning. Han glömmer ju Alltid nått! Då vill jag hellre ha allt under kontroll själv redan från start.
 

Knip bara ett litet tag till quinna!

Idag är det fröken Brännströms Due Day. Så idag håller vi tummarna litegrann. Fast personligen håller jag mest tummarna för att hon ska gå över så jag har en chans att hinna ikapp så vi kan ligga på BB samtidigt ;)
 
 
Ny bild på snart nyblivna mammor 

Klassåterträff

 
Okey, now I'm feeling old... 10 år sen! Vars har åren tagit vägen? Det känns som om det bara var några år sen, inte 10!!!
 
Nackdel, jag tycker dom har lagt återträffen lite väl tidigt i år. Har för mig att dom tidigare år haft återträffarna mer i sluter av april eller maj. Inte mars! Jag kommer ju ha en bebis på bara några veckor då. Hur löser jag det här med amningen? Och kommer jag kunna vara ifrån bebisen? Har för mig att folk som precis fött barn inte gärna är ifrån sin bebis nå längre stunder. Aja, på nått sätt ska väl det här ordna sig. Syns vi där kära 89:or?

Take me to church

Som Josefine sa; Man blir ju nästan kristen!



Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins so you can sharpen your knife
Offer me my deathless death
And good God, let me give you my life

No masters or kings when the ritual begins
There is no sweeter innocence than our gentle sin
In the madness and soil of that sad earthly scene
Only then I am human
Only then I am clean

Amen, amen, amen

Årsresumé 2014

Ursäkta att det tagit sån tid. Men jag har inte riktigt haft tid, fasten jag är hemma på heltid nuförtiden. Det är så mycket annat som händer så jag finner aldrig tiden att sätta mig vid datorn. Men nu är iaf året som gått sammanställt. Och som en förvarning redan nu så har jag varit jätte-mega-ultra-sämst på att ta kort i år. Vilket är extremt konstigt för att vara jag som annars dokumenterar minsta lilla rörelse i mitt liv. Ni lär märka vars det har brustit när ni läser och tittar igenom året 2014


JANUARI
 

Året började ute i Östra Falmark med fest för att fira av 2013. Inga fler kort togs den kvällen.
Satte alltså redan här standarden för årets foto-år... Dåligt Lisa
 

Jag och Robin åkte till Hemavan med lite Jula-människor från andra städer.
 

Direkt efteråt åkte jag till Östersund för att bygga om deras butik


FEBRUARI
 

Fick finbesök av Ensam Mamma söker- Krille och Manbearpig-Robert från Gävle


MARS
 

Ensam Mamma Söker- Krille fyllde 30år och jag åkte självklart ner till Gävle för att fira hans stora dag


APRIL
 

Jag, Robin, Syster Emma och Magnus åkte till Hemavan för lite skidåkning
 

Påsken firades med både Grefvarna i Talludden och fam. Fäldt hemma på Nypon
 

25 JÄVLA ÅR!!! Och utgång med dom bästa. Av någon anledning så valde min kamera att helt tappa fokus den här kvällen, så det här är faktiskt dom bilder från hela kvällen med bäst skärpa (?!)


MAJ
 

Superhjältar/Superskurkar-firmafest
 
Lilla Hedvig fyllde 1 år
 

Jag åkte ner till Gbg och hälsade på Michelle och hängde både på Ullared och Liseberg.
Där tillsammans med syster Maja och kusin Sara


JUNI
 
Jag upptäckte att jag var gravid ( Inte min bild)
 

Jag, Robin och Robins systrar Camilla och Annelie åkte på en liten kortare semester till Barcelona
 

Midsommar firades ute i Kåge
 
Klassåterträff med Moröskolan 1B


JULI
 

Syster Emma fyllde 30år och ordnade med storfest. Lyckades såklart inte fånga henne på nån bra bild (?)
 

Dop för Jessica & Johans andra barn, Edwin
 

Finaste faster Inger förlorade kampen mot cancern
*14/10 1937  †29/7 2014


AUGUSTI
 

Vi fick se "Rickard" för första gången
 

Pappa fyllde 60 år...
 

...Men den dagen var vi i Borås då jag skulle vara tärna på Mirre och Zaches bröllop


SEPTEMBER
 
Halva graviditeten hade gått och det syntes knappt på mig


OKTOBER
 

Det här har jag faktiskt helt glömt bort att berätta om här på bloggen och inga bilder togs heller! Så det är ett litet ihopskrap av tidigare bilder bara för att kunna ha nått att visa upp.
Jag och Robin åkte iaf till Sthlm och hälsade på mina systrar och tittade på deras nya lägenheter som båda fått. Sen åkte jag vidare tillsammans med Michelle för att hälsa på lite snabbt i Gävle där det höll på att byggas om i butiken. Blev ju inga byggen för min del då jag är gravid så behövde få träffa lite byggfolk iaf


NOVEMBER
 

Halloween-fest hos Adam. Jag och Sofie stod för kvällens hetaste par enligt mig


DECEMBER
 

Bästa Hannah kom upp från Kinna för att fota gravid-bilder åt mig
 

Julfest med Jula
 

Julafton både i Västanträsk och på Nypon
 
Och året tackades av med en brak-middag hemma och Stina. Värdinnan stod även för all mat och det ska hon ha all creed för!



2015 nu alltså. Och vi vet alla vad året har att erbjuda inom en väldigt snar framtid, BEBIS!
Annars så väntar jag med spänning på vad året mer kommer att ha att erbjuda

Färdigt kök!

Vårat kök är här med helt klart!!! 
Bortsett från golvet, men vi kom fram till att det var bättre att vänta med det tills då vi kan byta på hela nedervåningen samtidigt. 
 
Tanken var ju att vi egentligen bara skulle tapetsera om köket och låta resten vara då det ändå var "hyfsat" nygjort. Men då luckorna hade så konstig gulfärg var det omöjligt att hitta en snygg tapet till! Vad gör man då? Jo man beställer nya luckor som går att matcha en tapet till. Billiga Ikea-luckor då tänkte vi att det får räcka tills den dagen vi gör om hela köket. Den dagen blev exakt då. Nästan inget är kvar som det var innan! 
 
 
 
 
Ursäkta att bilderna på der färdiga resultatet blev lite mörka. Solljuset på hösten och bristen av solljus på vintern spelar stor roll när man ska försöka fota...
 
Vi har:
• Bytt alla luckorna och handtagen
• Flyttat på 2 överskåp, kylen och bytt plats på diskmaskinen och några lådor
• En egendesignad (av Robin) sektion med 3 hyllplan
• Byggt ihop 2 separata skåp till ett enda stort
• Köpt ett till överskåp
• Bytt ut fläktkåpan till en inbyggd fläkt
• Vridit dörren på det nedre hörnskåpet och satt in en rondell
• Bytt bänkskiva
• Bytt spisen mot induktionshäll och en varmluftsugn
• Flyttat diskhon från hörnet till under fönstret och bytt ut den runda till en stor rektangulär ho istället
• Dragit el till båda fönstrerna
• Nya fönsterkarmar
• Köksbord och stolar har äntligen målats vita och klätts om med nytt tyg
• Nytt tak
• Nya tapeter
 
Somsagt, typ det enda som inte rörts är golvet och kaklet. Det har bara breddats och lagats. Och ja, det har självklart köpts in lite nya saker till köket.
Vad tycks? :D

Byggänget är här!


Idag kom byggruppen till Skellefteå! ♥
Okej det här är inte alls rätt gäng på bilden på något sätt. Men det är iaf en bild på en grupp av människor som hör till bygggruppen så jag tänkte den fick duga. Söker ni mig dom närmaste veckorna så finns jag mest troligen på Solbacken. Om jag inte är på BB vill säga :P

Babyboost!

När internettet ligger nere och man vill snåla på 3G användningen, ja då får man helt enkelt plocka upp en bok istället! Och varför inte den signerade julklappsboken! Inte varje dag man får en bok signerad av en av Sveriges största bloggerskor. Med en lyckohälsning i t om!
 
 

Skefast

 
Då drar vi på firmafest med Skefast då! Och för dom som inte vet det så är det Robins hyreshus. Kommer se lite kul ut när alla respektive kommer komma med kanonkulor i högsta hugg. Men så kan det gå ibland! Hahaha
 
Ska fixa en årsresume också. Har smygbörjat lite men det tar lite tid. Så till veckan förhoppningsvis. Trevlig lördag!
 

2 januari - 2 februari

1 månad kvar idag. EN JÄVLA MÅNAD! That's nothing! Sen är det beräknad förlossning!!! Visst mycket kan hända på denna månad. Antigen kommer bebisen för tidigt eller så går vi över och då är det ju mer än en månad kvar. Men just nu känns det bara så himla sjukt! Jag har ju inte ens fattat innebörden av det här än och nu är vi fasen på upploppet. Och ska jag tro på min magkänsla så tror jag att bebisen kommer att komma tidigare. Don't know why riktigt men jag tror det kommer ske i slutet på januari. Robin tror mitten. Men alla andra vill ha det till att jag kommer att gå över med 1-2 veckor. Vilket i sig är normalt för en förstföderska, men min magkänsla säger nått helt annat. Hursomhelst lär vi ju märka när det blir av. Så håll ut! Inte länge kvar nu!
 
Börjar däremot få lite separationsångest för bulan. Don't get me wrong, jag vill inget hellre än att kunna få sova på mage och ha på mig mina kläder eller kunna röra mig obehindrat utan att stånka som en fet pensionär. Men när ungen är ute så försvinner ju den här känslan att det är "Vi". Då blir det mer "Jag och Du". Då försvinner ju småbuffarna/ninjaslagen man kan få, som för det mesta bara är mysigt (andra gånger smärtsamt och irriterande) Man behöver aldrig känna sig ensam som min kollega så vackert sa. Men istället så kommer ju en helt annan, säkert bättre, relation att växa fram och allt jag är rädd att förlora kommer att komma igen men på ett annat sätt bara. I form av en liten människa vill säga! En söt och snäll liten människa
 
En ynka månad kvar idag!
 
 
 Jag tycker ju typ att magen var större för en månad sen? Bilden är från julfesten med jobbet i början av december. Men det kan iof ha att göra med att jag tror att magen har börjat falla ner lite nu?

RSS 2.0