Jag ser de snöar, jag ser de snöar...



Hahaha Cissi har lagt upp några av alla bilder från i lördags. Inte allt för fagra men roliga att se ändå!
Kika själva om ni vill --> CissiMartti <--
Nu ska jag bara tvinga lilla fröken att skicka alla så man kan skratta i all framtid åt dom!

Jag har aldrig...


JÄVLIGT KUL KVÄLL!!


Och jävligt kul att umgås med de Gamla-Goda-Old-School-gänget!!



Smidiga jag däremot lyckades ju glömma minneskortet i datorn så detta blev dom ända 2 bilderna innan kameran var full. Tur att Cissi hade en kamera med sig som jag lekte paparazzi med, a.k.a de finns säkert 500 bilder på hennes kamera! Taggar att få dom!



Nu ska jag krypa ner i sängen och gosa med en varm Robin som troligen inte kommer att uppskatta att värma mig lika mycket som jag kommer att göra! NATTINATT!

SOLD


Nu är min lilla bil såld!
Snyft...

Vilken konstnär ska jag vara idag? Kanske Van Gogh!

Kreativiteten har flödat även idag!
Beröm på mig som är så duktig. Tack tack!

Målarkurs ikväll. Även denna gång blev de en flugsvamp. Men mor min gillar flugsvampar så varför inte ge hon en hel "Tomtearmé" ( ojoj där blev de ett Nylénskämt ) av svampar att ha i trädgården.

Inte direkt svår att göra. Lite jobbig att hålla i bara. Men de såg mörkt ut där ett tag. Trodde nästan att jag inte skulle hinna klart den idag utan måsta fortsätta nästa gång, som är i september!! Men prisa gudarna jag hann!
Hittade som på en liten egen teknik som gjorde att de gick betydligt fortare! För de tar vanligtvis en evighet att få nog mycket färg på figuren.
Saknas bara lite glanssprej på hatten och lite sprej så den tål att stå ute så är den klar!







Men hur stor är den då?
Lite svårt att se bara på bilderna, så jag ställde min
mobil som mått för att man ska förstå hur STOR den är!
Lite förståelse nu varför den var knölig att hålla i.
Min hand nådde knappt halvägs runt!


Fröknarna Picasso

Oj oj oj vad kreativiteten har flödat idag!!

Jag drog äntligen armbågen ut arslet och bestämde mig för att måla syster Emmas väggmålningar som jag lovat i ett år snart att göra. Till min hjälp hade jag fröken Olofsson.
Uppdrag nr1: Fixa en OH-maskin. Vi begav oss mot gamla hederliga Balder och träffade flera kända ansikten, vilket vi inte hade räknat med med tanke på att vi typ inte känner några som går kvar på Balder. Oj så fel vi hade!
OH kirrat, dags att hämta nyckeln till Emmas lägenhet ( allt blir så mycket lättare om man tar sig in i längeheten kom jag och Emma på i morse )
Uppdrag nr2: Välja ut vars på väggen bilden i vardagsrummet ska sitta
Misslyckandet nr1: Bilden är alldeles för liten och går inte att få större pga av att OHn inte går att dra längre bak. Rummet tog slut!! Jaha...
Uppdrag nr3: Göra bilden som ska vara i sovrummet istället
Misslyckandet nr2: OHn skakar så mycket att varken bilden eller själva spegeln som kastar upp bilden på väggen ligger/står still! Bilden flyttas alltså nästan en dm på en minut. Något förskjuten bild hade de blivit i slutändan om vi inte upptäckt de. Bild och spegel tejpades fast!
Uppläxningsdags nr1: Efter att Fredde fått reda på vad vi sysslade med blev vi upplärda av experten hur man ska gå till väga. Man ska alltså inte måla med en blyerst på väggen och sen handmåla efter linjerna ( Vilket vi hade tänkt göra ) Utan man ska sätta maskeringstejp på väggen, skära bort där bilden är, måla och sen dra bort tejpen. Ahaa!! Tur vi inte hann börja!
Uppdrag nr4: Tejpa i sinne!
Dagens ord: Fjärt!
Uppdrag nr5: Skära ut konturerna. Inte de lättaste! Speciellt inte med en sådär lagom slö kniv som snarare drog med sig all tejp än skära sig igenom. Plus att man själv skuggade bilden ibland så man inte såg vars man skulle skära. Men de man redan skurit i syntes bra (?)
Uppläxningsdags nr2: Robin berättar att de går mycket lättare att skära om man inte är så noga. Någon vi inte snappade efter! Iallafall inte med flit!
Förargningsmoment nr1: Vävväggar!! Hur lätt tror ni de är att tejpa slätt och fint på en vägg som är allt annat är slät och fin!

Middagsrast med Frassemat!!!

Uppdrag nr6: Flytta bilden så att blomman på bilden kunde utvigdas och bli större med fler blommar och blad.
Uppdrag nr7: Tejpa i sinne!
Uppdrag nr8: Skära ut konturerna.
Förargningsmoment nr2: Allt jävla katthår som fastnar överallt!
Uppdrag nr9: Börja Måla!!! Man fick vara jätteförsiktig så inte kanterna på tejpen släppte och penseln for in under och kladdade färg där de inte skulle vara färg. Svårt att avgöra också när väl de hände. Tejpen var ju som i vägen för att man skulle kunna se alla missar.
Förargningsmoment nr3: En dator som vägrar samarbeta när de gäller att lyssna på musik!!
Misslyckadet nr3 & 4: Två st penslar tappade i golvet och ett lite målat sängbord. Tack och lov för papper!!
Uppdrag nr10: Dra bort all tejp!! Jisses så spännande de var! Hur skulle de se ut? Skulle allt bara vara en ända stor gröt av färg? Skulle tejpen dra med sig färg och inte skulle dras bort?
RESULTAT: Inte Illa!!! För att vara första gången och på en vävvägg så blev resultatet bättre en vad vi hade väntat oss! Iallafall om man kollar på långt håll. Går man för nära ser man alla skavanker och tabbar.

Nu är de bara vardagsrummet kvar! Men för att den ska kunnas göras måste bilden åtgärdas. Frågan är bara hur... Aja de får bli en annan gång. Nu har vi iallafall lärt oss hur man ska göra och forthoppningsvis blir resultatet i vardagsrummet ännu bättre eftersom de är en plats som kommer synas mer.


Färdigtejpat! Utan OH-ljuste såg de ganska dumt ut.

Knep o Knåp med all utskärning


Första delen med utskärning klar!


Andra delen med utskärning klar!


Dag att måla!


Målning klart och dags för sanningens ögonblick. Ska de blir bra?


Och de blev de!!


Ser ni! Int så pjåkigt för att vara första försöket!

Barba-2


Dom förökar sig!!

BarbaKysk har fått en lillebror! Tillsammans bildar dom duon BarbaSAIK.
Men vad ska lillebrodern få heta själv?


Kan inte påstå att Robin blev riktigt lika glad över sin födelsedagspresent från Emma som jag blev. Men jag blev glad även denna gång! Snart har jag en hel Barbafamilj! Vem behöver barn när jag har dom! Ge mig fler!

Blocket.se


Nu ligger min älskade lilla Ford ute på Blocket.
Buhuu min lilla bil!
Men de braiga är att då blir de en ny säkert bättre bil till hösten! :)

Tills dess är de moppen och Porschen som gäller. Jag är säkert den ända i världen som gnäller över att få köra Porsche. Men den är ju så tungkörd!!

Kulturellt värre!

Fy attans så kulturella jag och Robin har varit idag!
Vi har varit och hängt på Museumet!
Robin har nämligen aldrig varit där, vilket jag fann mycket konstigt? Vem har inte blivit dittvingad när man gick skola? Typ minst 1 gång/år skulle jag tro! Fast går man skola utanför stan kanske de är svårt att fara på studiebesök. Näää. De borde de ju inte ska vara? Vi i stan far ju utanför stan på studiebesök. Dåligt av Burträskarna att inte visa upp museumet för sina elever!
Nog för att de inte är ett allt för spännande museum, men lite kul finns de att titta och pilla på!

Egentligen for vi bara dit för att titta på modellen av gamla stadshuset som dom rev. Robin hade nämligen ingen aning om hur de såg ut. Jag kände mig så himla smart och duktig när vi gick omkring och jag fick visa och berätta lite. Är ju inte varje dag man får känna sig så :P
Och de bästa är ju att nu har dom t om ett fik där! Så belöningen efter våran kulturella prommis blev varsin halloncheesecake! Mmmmm!


Jag trivs!

Jag kan nästan lova att jag kommer ha bränt mig efter 1 timme i solen...
Äsch, de är typ värt de!


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN DARLING!
Ett år kvar till halvvägs till 50!

I <3 Värme!

Vilken 25°C värme ska jag välja? Den inomhus eller den utomhus ?

Little ball of fur

Men gud jättehemskt!
Stackars lilla katten försöker väcka sin döda kompis!

Och den som inte gråter har fan ett hjärta av sten!! GRÅT!!


Visiting the Mariahem

Hemma!
Blev att akutsnabba sig från jobbet i söndags för att ta sig till Adam där bilen stod och väntade på att få börja rulla till Umeå. GUD så mycket skönare de är att åka bil till Umeå än buss!
Väl framme blev jag och Anna avsläppta hos Rosanna medans Adam skulle hämta sina föräldrar på flygplatsen. Rosanna var nämligen själv i Mariahemmet så vi bestämde oss för att slagga där istället för hemma och Adam där sjuklingen Eric höll till. En inte så grasiös middag men en absolut lyckad och god efterrätt som bestod av både kladdkaka och äppelpaj!
Jag och Anna fick äran att få sova i Majas säng. Riktigt mysigt hade vi också! Lite skäll ska Maja ändå ha som har ställt sin säng under fönstret som innebär att en fönsterbräda sticker ut in bit in på sängen! Och denna fönsterbräda slog jag både knäna och fötterna i inte bara en gång under nattens gång! Aj!
Måndagen fick jag och Anna själva klara oss på morgonen och försöka ta oss ner till stan. Eller nej justja vi skulle inte ens på stan, vi skulle till Rosannas konstskola och hälsa på och äta lite lunch. Jävligt spännande att lyckas hoppa på 2 bussar och åka igenom hela Umeå utan att komma bort och gå vilse. Men vi lyckades! Även rätt buss tillbaka till stan lyckades vi ta! Väl på stan så kom Adam och gjorde oss sällskap. Vi satt på en uteservering och fikade lite. Übermysigt! Varför har inte vi nå vettiga uteserveringar i stan?!
När Rosanna slutade kom även hon och vi behav oss hem mot Mariahemmet. Men först skulle middagen inhandlas! Vi tänkte först grilla men kände att vi alla var lite mer sugna på en fräsch sallad. Så vi gjorde en svingod sallad och satt sen ute på gården och åt i solen! LOVELY!
Efter middagen bestämde vi oss för att hälsa på lilla sjuka Eric innan vi skulle åka hem. Stackarn var verkligen jättesjuk!
Bussen hem gick kl22.00 så vi var inte hemma fören efter midnatt. Världens söligaste buss! Den jävlart kröp fram! Föraren visste inte hur man använde gasen heller. Han tryckte bara ner den med jämna mellanrum för att släppa den lika fort igen... Lite oroväckande också att de började lukta bränt i bussen? Men vi överlevde iaf hela vägen hem. Tröttare än tröttast!


Boob

Varför får man aldrig nått roligt svar när man säger att man har ont i brösten?
Du kanske är gravid!
Du ska väl ha mens snart.

Varför kan ingen säga att de är för att jag snart ska vinna 25 miljoner?! Mycket bättre svar!



Jobb nu, sen bär de direkt av till Umeå. Hojj

Barnsäkert kylskåp

Igår slet Robin sönder vårat kylskåpshandtag. Vi har lite promblem att att öppna kylen nu.
Tur man har små fingrar som man kan lirka in i nån glipa.
Hmm, vi kanske borde meddela våra hyresvärldar också så vi får ett nytt handtag eller kanske t om ett nytt kylskåp! Håll tummarna!


Presentanvändning

Idag har jag även utnyttjat min present från Robin, som var en ansiktsbehandling + frans & brynfärgning.
Mycket skönt att få en ansiktsbehandling! Eller ibland var de de. Portömning och brynplockningen var ju kanske inte de bekvämaste. Men ansiktsmasagen!! Mmmmm!
Och jag kan lova att jag var nervös för brynfärgningen. Fransarna har jag redan provat en gång och visst de blir skillnad men inte så mycket. Brynen däremot! Herrejösses vad nersvös jag var att dom skulle se superhemska ut! Men färgen blev faktiskt bra! Synd bara att hon typ plockade bort mina ögonbryn! Inte okej! Blir till att tokspara ut dom nu!

I vissa ljus syntes mina ögonbryn och
ögonfransar så här pass mycket!

Och i andra ljus, typ obefintliga...

Men nu syns dom allt!

Men äntligen...

Ett argt mail senare och ett idiotiskt svar tillbaka så fick jag veta att Gina Tricot lyckats med (kan vara nån annan också) att märka paketet med fel kolli-id. Tydligen är detta inte första gången. Så mitt paket var alltså ivägskickat och dom sa att de borde ha kommit fram till utlämningsplatsen. Men att dom inget kunde göra fören dom tagit reda på rätt kolli-id som paketet egentligen är märkt med och då skicka ett meddelande med rätt nummer till mig. Eller jo dom bad mig höra med min utlämningsplats om dom kanske kunde leta rätt på mitt paket ändå.
Jaha, jag hade ju inte så mycket till val än att gå upp på Ica och be den stackars killen att gå igenom namnen på alla paket dom hade inne för att se om mitt kanske låg där nånstans.
Och Tadaa! De gjorde de också! Hurra nu har jag äntligen fått min jacka!!

Men förlåt, hur FAN kan man lyckas skicka iväg felmärka paket?! Och när man väl vet att de tydligen brukar hända (!?) kan man ju isånafall meddela kunden de så att dom är beredda på att de kan bli knas och paketet försvinner, så man själv kan kontakta utlämningen i lagom tid och inte flera veckor senare! Lite längre till och mitt paket hade skickats tillbaka till Gina i Borås och jag hade måsta böta(!) för att jag inte hämtat ut ett paket jag inte ens viste om att de hade kommit!


Skärpning Gina Tricot!!

Jävligt surt

Åh gud vad irriterande! Min jeansjacka som jag beställde för 2 veckor sen har inte kommit än! Så nu vart jag less och ringde posten och kollade om mitt paket kommit men att dom bara glömt meddela mig de.
Icke sa nicke! Dom har inte fått nått paket. Bara ett mail där de står att paket ska skickas till mig men that's it! Gina Tricot har alltså inte ens skickat iväg mitt paket!!! Vad är de här för jäla skitsnack!? De står på hemsidan att de tar 2-3 dagar om man beställer innan kl 14 tror jag de var. Hursomhelst så gjorde jag de och 2 veckor senare står jag fortfarande utan paket!!
Nu måste jag alltså ringa till Gina och skälla ut dom för att inget har dykt upp än fast allt är betalat och klart!
IRRITERANDE! GUD SÅ IRRITERANDE!

Tillbaka till vardagen

Ska strax iväg och göra min första arbetsdag på över en vecka!!
Hur ska detta gå?
Som de känns nu, inge bra. Känner att mina krafter inte riktigt kommit tillbaka. Tur att de är en kort dag
Skulle villja ta medicin mot halsen också, men då kan jag absolut inte jobba!
Uppskattas nog inte att vara full/hög på jobbet.

Sängbytardag

Vi har skaffat en ny säng + två säng bord! Och inte ett öre har vi betalat för de! Vi har bara bytt säng med Ida & David. Dom ville gärna ha en träsäng från Ikea som är lite lägre och vi behövde en säng som inte hade så stor sängram pga av att vårat sovrum är ganska smalt och sängen tog upp all plats. Så Poff vi bestämde oss för att byta sängar med varandra! Så Hejdå träsängen och Hejhej till den svarta smidda sängen!

Ha de så bra i Falmark!

Titta vi rymmer t om varsit sängbord nu!!


BlåTiran

Idag åker mor&far till Irland för att hälsa på Frida.
Emma jobbar och jag är hemma på sunnanå. Alltså! Måste Tira komma och vara med mig! JEJ sällskap! Hon verkar dock inte vara lika glad över sällskapet för hon tycker jag är tråkig som inte aktiverar henne. Men come on! Jag har ju varit sjuk megalänge ursäkta mig för att jag har noll i krafter! Men en liten promis har jag lovat hon. Måste bara samla kraft först och inte ta min hostmedicin fasten de nog skulle behövas. Men då blir jag ju utslagen och absolut inge rolig att vara med!


Happy grattis på er

Grattis Stina & Annelie som fyllde 21 / 17 år igår!

Biverkningar

Nu vet jag varför jag inte får köra bil efter jag tagit min hostmedicin.
Den gör mig full !?!?

Übertrött, snurrig och illamånde

Precis som vilken fylla som helst skulle få mig att  må


På äventyr med syster

De börjar se ljusare ut för min del så har jag tur överlever jag denna sjukdom.

Dagens äventyr utspelade sig b.la på vårdcentralen på Moröbacke. Snälla syster Emma fick ställa upp som skjuts och sällskap på den överfulla vårdcentralen. Har aldrig i hela mitt liv varit med om att de varit så mycket folk där! Och jag har hängt ofta på den vårdcentralen, tro mig! Men de skumma var att typ alla som kom efter mig fick gå in före mig?! I helvette heller tänkte jag! Har dom glömt mig?!
Men när jag fick komma in till läkarn tittade hon mig bara i halsen och sa, du är nog bara förkyld men vi ska ta ett litet prov ändå. Så vart jag utskickad i väntsalen igen. Fick gå till labbet och sticka mig i fingret för att ännu en gång sitta i väntsalen! Var sådär måttligt less på att sitta där. Speciellt när all ork jag hade redan används upp för att gå mellan huset-bilen-vårdcentralen-läkarn-labbet. Svettades som en gris gjorde jag också. Ville bara lägga mig ner på klinkersgolvet och sova.
När jag äntligen fick komma tillbaka in till läkaren sa hon bara att provet visade bara en lite höjning av nånting. Men inte nog mycket för att jag skulle på pencilin. Så istället fick jag en hostmedicin som jag fick hämta ut efter lunch. Jippi, de var ju flera timmar bort...

Kom hem och bokstavligen dog i soffan! Sov där tills pappa kom hem på lunch och störde så då bytte jag sovplats till min säng istället och sov där tills Emma kom och gnällde att hon var hungrig och tyckte att vi skulle fara och hämta min medicin nu och sen köpa skrov.
Blev alltså uttvingad i bilen IGEN!! Först hem till Emma och hämta en resväska, sen till apoteket och sen på Frasses. Nog för min aptit varit spårlöst försvunnen sen jag blev sjuk men några pommes fick jag i mig. Medicinen däremot var de äckligaste jag smakat! Men de lenade iaf litegrann i halsen. Tydligen får jag inte köra bil på den heller eftersom man kan bli b.la sömnig av den. Men nähe då stannar jag väl i sängen då! Inte mig emot!
Så därför tror jag faktiskt att jag ska gå och ta mig en tupplur nu bara för att jag haft en riktigt jobbig dag!
God natt!


Döda mig! Döda mig nu!

Jag börjar påriktigt tro att jag är döende

Efter 5 dagar och fortfarade hög feber, konstant hududvärk, en hals som gör så ont att rösten åtsidosatts och en näsa som inte kan bestämma sig om den ska vara tät eller rinnig.

Nu är jag less!

RSS 2.0