Förvärkar ?

Julen är nu förbi och härnäst väntas nyårsafton! Men som höggravid är lusten att fira inte så stor även om jag borde känna det som en seger att det inte blivit något nytt Jesus-barn fött under julen. Är ju fortfarande 3 dagrar kvar till nyårs och mycket kan hända om man har otur. Jag har nämligen upplevt dom senaste dagarna vad jag tror kan vara förvärkar. Och såna vill jag inte ha nu, tack! Mycket onödigt att helt plötsligt föda precis innan nyårs när det egentligen är lite mer än en månad kvar. 
För tillfället har jag bara en lättare "mensvärk" back i svankenoch knappt nå kännbara sammandragningar. Men i förrgår hade jag ganska mycket "mensvärk" och jättemånga sammandragningar under kvällen. Inte överdrivet onda, men dom kändes. Och jag ville helst sitta ner lite lätt framåtböjd. Efter typ en halvtimme försvann "mensvärken" och jag tänkte inte mer på det för stunden. Men nu när det börjar småvärka för tredje gången på bara några dagar så blir man lite orolig och försöker vila så mycket som möjligt och inte göra något i onödan i risk att man startar det på riktigt. Ingen bebis 2014, tack! Så fort det blir januari kan vi börja diskutera saken!
 
Robin tycker jag ska hänga knäveck i gardinstången dom resterande dagarna och jag är villig att ge det ett försök

Grattis på Jul!

MERRY CHRISTMAS-NAILS!

Gingerbreadhouse

Jag har byggt mitt första pepparkakshus! :D
Tror jag iaf? Har som för mig att dom få gånger vi faktiskt byggt ert pepparkakshus hemma så har jag inte fått vara med så mycket då jag både varit för ung och klantig eller att det bara varit allmänt för svårt. Pynta huset med godis tror jag var mer mitt jobb?
Sen att det här huset inte är gjort i pepparkakor utan i skumgummi och färdiga mallar och hål att fästa allt i, gjorde det inte mindre svårt! Ett jävla pillergöra. Och snett och skevt var det också! Sen att min hjälpreda hade druckit ett glas vin och mest bara fnittrade och inte alls kunde hålla en del rak medans limmet torkade, satte bara mitt tålamod på prov. Mamma blev fort struken från hjälplistan...
Men fint blev det tillslut!
 
 

Se upp för trappen! Vilken trapp, app, app, app, app

Trappen ja! Den skulle jag ju visa. Minnet är inte ens bra nu förtiden och extremt kort. Längtar tills gravid- och ammningshjärnan ska gå över och återgå till sin normala kapacitet. Nu = kraftigt hönshjärna. Tidigare = bara lätt virrig
 
Anyhow, vad tycks? Ingen större makeover men iaf nånting. Våran trapp är ju lite lurig i sig när det är så olika djupa trappsteg och olika högt mellan stegen. Sen att den är målad högblankt och typ lutar lite neråt gör inte saken bättre. Fallrisken känns därför väldigt stor. Och jag som knappt ser mina fötter vill inte riskera att falla i trappen, varken nu eller när bebisen kommer. Så trappstegsmattor kändes som en billig försäkring!
 
 

3e Advent

Nu börjar julstöket komma på plats här hemma och julkänslorna verkar inte vara allt för långt borta. Även köket börjar vara klart! Bara småfix kvar. Överväger att tjuvvisa er köket ändå bara för att jag inte kan hålla mig så länge till. Det är så fiiint! T om trappen har fått sig en make over! Den kan jag ju iof visa. Den är ju klar. 
 
Annars då. I onsdags var jag och Robin en vända in på BB då jag tydligen tyckte att det var en bra ide att halka omkull utomhus. Landade tack och lov inte på magen eller ryggen utan på höften ( hyfsad blåslagen där fortfarande ) Jag tänkte inget mer över det eftersom jag landat såpass "snyggt". Men mamma blev lite orolig och tyckte att vi iaf skulle ringa in och höra oss för. Barnmorskan trodde inte heller att det skulle vara någon fara, men ville vi fick vi komma in och göra en koll. So we did. Och allt såg superbra ut. Det har då Rickard iaf gjort klart för mig resten av veckan. SLUTA HA YOGA-ÖVNINGAR DÄR INNE! DET FINNS INTE MER PLATS!
 
Och igår var vi på Ikea igen. 2 gånger på en månad! Det är personlig rekord, om man inte räknar att jag åt lunch där varje dag i typ 5veckor förra året.
Spjälsäng är nu införskaffad och diverse småsaker. Och dom sista pusselbitarna till köket som irriterande nog inte gick att beställa efter, varav vi vart tvungna åka ännu en gång. 
Börjar klia i fingrarna att få inreda ett barnrum snart!
 
 

Katt-racka!

MAN FÅR INTE TUGGA PÅ JULGRANSBELYSNINGEN, TIPPEX!!!
 
Inte konstigt det började slockna lampor titt som tätt förra året...
Bara till att ge sig ut på jakt på en ny belysning då. Men den här var så fin! Fint sken, många lampor, (dyr) och det fanns 8 olika ljusfunktioner på den

Rickard

Jag tänkte jag skulle visa varifrån artistnamnet "Rickard" kommer ifrån. Många frågar ifall det är det tänkta barn-namnet, och nej det är det inte. Som sagt bara artistnamnet på magen och det som rör sig där inne. Vi vet ju inte ens vad det är för kön så det kan lika gärna vara en "Rickarda".


Det hela började med att syster Emma tycker att vi måste ju kalla magen för nånting. Och syster Maja hugger då direkt med ett : - Jag ska kalla han för Rickard! 

Jaha? Tänker ni då. Men är man uppvuxen med CartoonNetwork, så som jag och Maja är, så skulle man kanske kunna minnas vars denna mening kom ifrån. Nämligen ett av deras program. Ett program som fastnat i min och Majas hjärnor bara  för att det var så roligt. Många roliga citat har vi kvar därifrån. 
Den ena huvudpersonen i filmen vinner nämligen ett pris som han väljer att - Kalla för Rickard. Och sekunden efter början han TUGGA på priset! Det är då från den här extremt dumma scenen och meningen som bebisens smeknamn kommer ifrån. Alltså från ett internskämt mellan mig och Maja skulle man kunna säga.
 
Vill man se vad det är för nått jag pratar om så har jag hittat den engelska varianten av filmen. Synd, för den svenska är sååååååååå mycket roligare. Mycket roligare röster bl a på svenska. Men Rickard är fortfarande med. Orkar man inte se hela kan man spola till 5:55 så får man se just Rickard-priset som delas ut


Photoshoot

Somsagt, finbesök i helgen av Hannah som är fotograf. Fått prova på livet som underklädsmodell skulle man kunna säga. Inget yrke för mig har jag kommit fram till. Slapp tack och lov tänka på att dra in magen och försöka se smal och smäcker ut. Ju mer det putade ut -desto bättre! Dubbelhakan däremot...
Tänkte jag skulle bjuda på några av dessa fantastiska bilder som hon tog. All cred till fotgrafen. Modellen kan nog bli bättre på både det ena och det andra. Men bilderna blev superfina och jag är mer än nöjd!
Vill någon se alla 400 bilder så får ni komma förbi 


Tidig julklapp


Jag är för fet för att städa. Hjälp sökes!

Idag har faktiskt varit min första officiella dag hemma med Graviditetspenning. Resten av veckan har jag bara varit ledig och tagit ut semesterdagar som jag haft kvar. Dumt att dom bara ska ligga tänkte jag. Så idag har påriktigt mitt nya liv som svällande soffpotatis börjat! Men int fan har jag tid med sånt inte! Har ju ett hus som ser ut som en byggarbetsplats då köksrenoveringen verkligen skitar ner Överallt! Så idag har jag ordnat det, plus tokstädat i källaren då jag får fin besök ikväll! Av Hannah för att vara mer exakt. Hon var en av brudtärnonrna på Mirre och Zaches bröllop. Hon är fotograf och ska fota (förhoppningsvis) fina gravidbilder på mig och magen. Är inte alls orolig över fotografen. Det är snarare motivet/modellen som skrämmer mig. Jag må va en linslus ibland typ på fester, men när det är en riktigt fotografering när jag måste prestera framför kameran själv så blir jag superobekväm :S  
Meeeen jag intalar mig själv att det kommer gå superbra, fasten jag kommer vara lättklädd, då Hannah är superduktig!  Resultatet återstå att se
 
Brudtärnorna

62 dagar kvar

Mycket bebis-snack nu, men what a heck! Det blir så ibland!
 
Idag är det iaf exakt 2 månader kvar innan beräknad ankomst av lilla "Rickard". Och nej Rickard är ingen tänkt barnnamn utan bara artistnamnet på magen.
Köket börjar nästan bli klart och det betyder att jag snart får grovstädat här hemma och börja julpynta. Nu har jag bara startat lite smått. Men med tanke på att jag bara ska gå hemma nu är det kanske lika bra att nånting håller mig tillbaka så jag inte går bananas med pyntningen. Det ska ju bort någon gång också...
 
 

RSS 2.0