Lexikon del 2

Ibland är ju min familj för rolig! Ryktet om att jag har skrivit ut våra egna ord har spridit sig så nu har de kommit fram fler ord som jag bara glömde bort vid första tillfället. Hahaha kul att hela familjen har engagerat sig i min bloggs lexikon.

Utökad verson för er som vill lära er fler Nylénska ord:

- Vassa sig           ( Skära sig )
- Kullevolt           ( Kullerbytta )
- Sappsiner          ( Apelsiner )
- Koppsylial        ( K Speciel )
- Pippijugan         ( Vagina, mutta, mus )
- Kopparkucker   ( Pepparkakor )
- Snabeldrake       ( Dammsugare )
- Monika-skvätt  ( Den där lilla onödiga skvätten som blir kvar sist i mjökpaketet som står inställt i kylen! )
- Sprättokopper  ( Streptokocker )
- Mulnigt             ( Molnigt )
- Gobé Gobé        ( Jordgubbe )
- Hammojack       ( Hammock )
- Baratt                ( Rabatt )
- Knälling             ( Klänning )
- Djinkedojs         ( Gympadojor )
- Gonat                ( Nougat )
- Pockachacka      ( Poccahontas )


Good Luck !

These shoes are made for walking in

Jag har köpt en ny sko!
Jepp du hörde rätt. 1 sko.
Den andra skon var trasig i snörningen så den skulle skickas till en skomakare. Får den först i slutet på veckan.
Men skon som jag då köpte känns mindre än den jag provade på affären!! Gaah tänk om jag inte kan ha dom i slutändan! Då gråter jag

1 sko för 500:- ! Kanske lite dyrt, haha


Robin säger: Oj vilka snyggingar


Nu ska jag strax datea min syster på stan som äntligen är hemma från Luleå. Gu' så mysigt!
Och på torsdag kommer nästa syster hem från Dublin över helgen. Också mysigt!

Lexikon

- Vassa sig       ( Skära sig )
- Kullevolt       ( Kullerbytta )
- Sappsiner      ( Apelsiner )
- Koppsylial    ( K Speciel )
- Pippijugan     ( Vagina, mutta, mus )


Jaa, min familj skulle faktistk kunna starta en egen ordbok

Mysteriet löst

Svaret på mysteriet med Robins föräldrars hemlighet var:

DOM GIFTE SIG !!!

Va fan?!


Mystiken tätnar

För typ en halvtimme sen så drog alla syskonen Grefve härifrån för att bege sig hem till skogen där deras föräldrar väntar med nån överraskning. Alla barnen är nämlingen hemkallade och måste vara hemma kl 12 idag men som sagt ingen vet varför. Föräldrarna själva skyller på att dom bara vill säga hej då innan dom far ( dom ska till caribien i 2 veckor senare idag ) men då kommer ju funderingen varför dom inte kunde säga hejdå igår kväll när alla var lediga? Nej nej dom ska alla skippa jobb och skola och enkomt komma hem från Haparanda men troligen inte för att bara säga hej då.
Hmm vad ska vi tro att de gäller ?! Vad kan Marina och Jörgen ha kokat ihop för något?

De blev tack och lov inget Happy Ending

Igår var jag och fixade ryggen med en välförtjänad massage. Hela nacken och axlarna var hur spända som helst att jag gick omkring med en konstant huvudvärk. En massage var alltså ganska nödvändig. Rumpmassagen däremot?! Inte visste jag att jag tydligen hade problem med musklerna där! Satan vad ont de gjorde!
Kände mig helt mörbulltad igår när jag kom hem. Och mörbulltheten har hållit i sig. Skulle egentligen ha jobbat idag men jag har så ont i axlarna och nacken att jag typ inte kan röra mig. De blev till att stanna hemma istället.
Kändes desutom dumt att kanske fara och jobba och förstöra de som fixades igår så jag inte kommer klara att jobba på hela helgen. Så idag siktar jag in mig på att mjuka upp mina muskler i min egna takt och få igen lite rörlighet.
Så jag inledde dagen men en timmes promenad runt sunnanå. Har ju som inte haft tid att kolla läget på mitt nya bostadsområde. Finns många fina hus här men dom står kanske aningen tätt för min smak. ( Ska hon säga som är uppväxt i ett radhus! ) Härnäst blir de troligen att ge sig på disken så axlarna får röra lite på sig.
Jag hoppas då att nästa massage inte ska göra lika ont efteråt. Men den blir inte av fören efter Irlandsresan då man troligen kommer ha ont i ryggen efter alla shoppingpåsar! Hehe



Konstnärsgenen

Ni kan aldrig gissa vad jag gjorde i måndags!
Jag var på en målarkurs med Marielle. I know de låter lite tantvarning och de var just precis vad de var. En riktigt syjunta fast vi målade istället för att sy. Men vi målade inte på dukar typ tavlor, utan vi målade keramikfigurer. Fanns huuuur många som helst att välja på. Allt mellan tomtar till troll, änglar till drakar, indianhuvuden till jättesniglar...
Jag valde iaf en lykta som såg ut som ett Muminhus. Marielle tog typ de största troll hon kunde hitta! Och de var hur kul som helst!! Vill fara nästa gång också men då är jag på Irland.
Robin är däremot inte lika förtjust, han kan inte förstå vittsen med en massa prydnadssaker. Visst de fanns en hel del smaklösa saker där som jag aldrig skulle ha gjort, men hallå mitt hus är ju skitfint! Inte kan jag göra mig av med de inte. Jag ska nog hitta en fin plats åt den så även Robin blir nöjd.

Ska jag ställa den i Mumindalen?


Nu äre bara att tuta och köra

Vi har köpt bil!!
Eller ja, Robin har köpt bil, men de är jag som kommer köra den!

De blev en röd tvådörrad Ford -95 om de nu säger nån nått? Bara 2000kr!! Precis lagom prisklass!

You had me at hello

Ikväll/ Inatt är de 1 år sen jag och Robin träffades


Jag Älskar Dig

Celebrity

Satt och kollade på vimmelbilderna från gårdagens hockeymatch.
Och titta! Min panna är med på en av bilderna! Jihoo värsta lokalkändisen jag är nu !

Fan vad kort jag är!

Amazing som Maja själv sa!

Ibland kan fan i mig Facebook bra att ha!
Både jag och syster Maja har fått ett mail från en kille som heter Chris som vi träffade när vi var och hälsade på syster på Irland FÖR 5 ÅR SEN! Vi råkade hamna i samma rum på ett hostel i Galway. Han var eller ja är ett år äldre än Maja så vi tre började umgås lite där då på hostlet. Skitkul! Han och hans pappa var på typ nån europaresaresa tror jag.
Så jamen visst vi träffades där i några dagar, skilldes och hördes aldrig mer igen. Jag och Maja provade skicka ett mail en gång men fick aldrig svar. Jaha tänkte vi skitsamma han ser vi aldrig igen.
Men tametusan de gjorde vi!! Fan vad kul att se hur de gått för han. Gift är han då och 2 barn verkar han ha också. Kul för han.
Glömde jag säga att han är från USA! Kanske inte de lättaste att hitta igen en gammal kontakt då. Jävligt fränt måste jag få säga!! I like it!

Trafikfara


Hehe ooops jag råkade köra mot rött ljus med moppen idag!
Men vad fan vem placerar ett rödljus längst en raksträcka (okej de är brevid en skola kanske lite logiskt), de är väl självklart att många missar om de helt plötsligt blir rött där de aldrig är rött!
Men jag körde på den blinda stilen och låtsades som ingenting och gasade på lite mer. Fy på mig


De kan komma Näär som helst!

Hurra jag är ledig idag!
Då äre dags att leka hemmafru och ta tag i tvätt disk och dammsugning. Blir inget hurra för de men sånt måste ju också göras.
Priset för att jag är så duktig blir så ikväll då Den Tragiska Trion ska umgås. Var fan länge sen nu, men de händer så lätt när man jobbar konstant och specillt när man har nattpass.

Saknar faktiskt back in the days när vi var Dom Tre Musketörerna som höll ihop i vått och torrt först på skolan och sen efter. Dagarma i ända. Reste till Sthlm och Göteborg, Bulgarien och en hel del vänder till Piteå.
Men så fort vi tog studenten blev de inte som förrut. Vi jobbade olika och hade olika saker att göra så träffarna har blivit allt färre med långa mellanrum ibland. Inte bra!
Och nu drar snart våran vapendragare Anna till Australien i ett halvår!
Vi har alltså ca 2 månader på oss att återuppliva vårt gamla liv och göra nya dumma saker och misstag innan Anna drar. De innebär alltså mer utflykter till andra städer eller varför inte bara till en drive-in och sen vidare upp på vitberget och trycka tjockismaten i bilen. Supa oss redlösa och ha bakisdagis nerkrypna i nåns soffa. Eller en en hotdog i Jävre! En riktig klassiker de!
Mer fika och kladdkaka åt folket!!



Jag älskar er!


Läs och lyd

Varning för Hästar
Gäller även Får


Jo för Får krockar ju så himla ofta med Hästar. Haha

The morning from hell

Robin står inte högt på min lista!
Kl 07:56 kollade jag på klockan första gången efter att Robin redan bråkat med mig ett bra tag och tyckte vi hade sovit klart. Död åt han!
Kl 08:25 kollar jag på klockan nästa gång, han fortfarande inte gett upp utan fortsätter hålla för min näsa, killa mig i håret, kramas extra hårt, gör små sug och pruttljud mot min axel, pussas över hela mitt ansikte, blåser mig i örat...
Kl 09:10 är han less och drar av mig täcket, kudden och drar upp rullgardninen. LJUUUUST! Tydligen dags att kliva upp nu enligt han.
EN SÖNDAG!!



Han får då inget Julkort av mig iår!

Ekande rör

Kul, vaknade i morse och utan vatten. Tydligen är hela gatan utan.
Blir varken dusch eller nån tandborstning då.
Vars är mina tuggummin?

Jag föll för grupptrycket

ÄR NI NÖJDA NU!
JAG HAR SKAFFAT FACEBOOK!
ERA JÄVLAR

FIRMAFEST!

Firmafest med Jula i lördags!!

Bjuder på ett litet urval av alla bilder från kvällen. Den började på Eddas relaxavdelning och bar sedan av till Johanna i parken för 3rätters middag. Mums.
Kvällen slutade med ett ända stort pusskalas, därav allt läppstiftsmet överallt på alla.


Flott värre

Vet ni vad jag gjorde igår?
Jag gjorde min första dag på mitt nya jobb! Japp ni hörde jag har skaffat mig ett till jobb! Eller skaffat och skaffat, jag fick ett nytt jobb. De var dom som jagade mig.
Så vad är då detta nya glamourösa jobb? Jo de är Krysset på söder. Hahaha, från ett hamburgeställe till ett annat! Men äsch de är pengar och jag vet inte ens hur mycket jag kommer får jobba. Får då iaf äta gratis i en vecka. Kalla mig fet!
Jobbar mellan 17-01 idag så om nån vill komma förbi och skratta åt mig så varsågod, jag är inte så duktig än på de jag ska kunna. Jobbar samma pass även imorgon och på torsdag. Kom fram till att jag inte kommer träffa Robin fören fredagskväll. Snyft

Vad får de lov att vara?


De prickiga paret

Dagens äventyr gick till farbror Doktorn.
Och efter att jag lekt Bitchen #1 i en halvtimme och verkligen inte gett med mig i hans gissningar om vad jag och Robin har så lyckades jag äntligen tjata till oss ett hudprov så HALLELUJAH vi har kanske äntligen gjort ett framsteg till ett slutgilltigt svar!

Först när jag berättade för doktorn då om min senaste diagnos jag fick i umeå ( som inte skulle smitta ) och sa att jag smittat Robin ändå så utbrister han - Nämen de ska ju inte smitta !!
Men grattis jag sa ju de och de är därför vi är här igen!
Så när läkarn skulle ge förslag på ännu fler krämer och shampoon att prova så hade han ju inget nytt att komma med för jag har redan provat allt. Även den mer extrema kuren med tabletter!
Då gav han äntligen med sig att göra ett hudprov. Men han sa att dom skulle kolla efter nån hudsvamp(?) Varför är alla så insnöade på att de är en hudsvamp?! Visst har jag redan provat allt mot de och int fan i mig har de hjälpt! Kan de inte kanske var så att de är något annat än just en hudsvamp?
Så jag hoppas då för guds skull ( nä nu ljög jag, för Robins skull ) att dom även kollar om de kan vara något annat!!


Har försökt räkna hur många läkare jag har varit till och jag har verkligen ingen aning längre!
Än så länge så kommer jag på 10st, men de är mycket möjligt de är fel. 10 läkare alltså på 3 år! Och en av dom är t om hudläkare på Umeå universitetssjukhuset!
Nu får dom ju skärpa sig och sluta gissa !!!

RSS 2.0