Fröknarna Picasso

Oj oj oj vad kreativiteten har flödat idag!!

Jag drog äntligen armbågen ut arslet och bestämde mig för att måla syster Emmas väggmålningar som jag lovat i ett år snart att göra. Till min hjälp hade jag fröken Olofsson.
Uppdrag nr1: Fixa en OH-maskin. Vi begav oss mot gamla hederliga Balder och träffade flera kända ansikten, vilket vi inte hade räknat med med tanke på att vi typ inte känner några som går kvar på Balder. Oj så fel vi hade!
OH kirrat, dags att hämta nyckeln till Emmas lägenhet ( allt blir så mycket lättare om man tar sig in i längeheten kom jag och Emma på i morse )
Uppdrag nr2: Välja ut vars på väggen bilden i vardagsrummet ska sitta
Misslyckandet nr1: Bilden är alldeles för liten och går inte att få större pga av att OHn inte går att dra längre bak. Rummet tog slut!! Jaha...
Uppdrag nr3: Göra bilden som ska vara i sovrummet istället
Misslyckandet nr2: OHn skakar så mycket att varken bilden eller själva spegeln som kastar upp bilden på väggen ligger/står still! Bilden flyttas alltså nästan en dm på en minut. Något förskjuten bild hade de blivit i slutändan om vi inte upptäckt de. Bild och spegel tejpades fast!
Uppläxningsdags nr1: Efter att Fredde fått reda på vad vi sysslade med blev vi upplärda av experten hur man ska gå till väga. Man ska alltså inte måla med en blyerst på väggen och sen handmåla efter linjerna ( Vilket vi hade tänkt göra ) Utan man ska sätta maskeringstejp på väggen, skära bort där bilden är, måla och sen dra bort tejpen. Ahaa!! Tur vi inte hann börja!
Uppdrag nr4: Tejpa i sinne!
Dagens ord: Fjärt!
Uppdrag nr5: Skära ut konturerna. Inte de lättaste! Speciellt inte med en sådär lagom slö kniv som snarare drog med sig all tejp än skära sig igenom. Plus att man själv skuggade bilden ibland så man inte såg vars man skulle skära. Men de man redan skurit i syntes bra (?)
Uppläxningsdags nr2: Robin berättar att de går mycket lättare att skära om man inte är så noga. Någon vi inte snappade efter! Iallafall inte med flit!
Förargningsmoment nr1: Vävväggar!! Hur lätt tror ni de är att tejpa slätt och fint på en vägg som är allt annat är slät och fin!

Middagsrast med Frassemat!!!

Uppdrag nr6: Flytta bilden så att blomman på bilden kunde utvigdas och bli större med fler blommar och blad.
Uppdrag nr7: Tejpa i sinne!
Uppdrag nr8: Skära ut konturerna.
Förargningsmoment nr2: Allt jävla katthår som fastnar överallt!
Uppdrag nr9: Börja Måla!!! Man fick vara jätteförsiktig så inte kanterna på tejpen släppte och penseln for in under och kladdade färg där de inte skulle vara färg. Svårt att avgöra också när väl de hände. Tejpen var ju som i vägen för att man skulle kunna se alla missar.
Förargningsmoment nr3: En dator som vägrar samarbeta när de gäller att lyssna på musik!!
Misslyckadet nr3 & 4: Två st penslar tappade i golvet och ett lite målat sängbord. Tack och lov för papper!!
Uppdrag nr10: Dra bort all tejp!! Jisses så spännande de var! Hur skulle de se ut? Skulle allt bara vara en ända stor gröt av färg? Skulle tejpen dra med sig färg och inte skulle dras bort?
RESULTAT: Inte Illa!!! För att vara första gången och på en vävvägg så blev resultatet bättre en vad vi hade väntat oss! Iallafall om man kollar på långt håll. Går man för nära ser man alla skavanker och tabbar.

Nu är de bara vardagsrummet kvar! Men för att den ska kunnas göras måste bilden åtgärdas. Frågan är bara hur... Aja de får bli en annan gång. Nu har vi iallafall lärt oss hur man ska göra och forthoppningsvis blir resultatet i vardagsrummet ännu bättre eftersom de är en plats som kommer synas mer.


Färdigtejpat! Utan OH-ljuste såg de ganska dumt ut.

Knep o Knåp med all utskärning


Första delen med utskärning klar!


Andra delen med utskärning klar!


Dag att måla!


Målning klart och dags för sanningens ögonblick. Ska de blir bra?


Och de blev de!!


Ser ni! Int så pjåkigt för att vara första försöket!

Kommentarer
Postat av: anna

HHAhaha HHAH ahahahaha :) mycket bra skrivet LISA!!

2010-05-26 @ 21:30:26
URL: http://annaochfredrik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0