Australien del 2

Del 2 då! Kommer inte bara handla om 3 dagar jag lovar.

Jaha, vars var jag då? Jo vi hade kommit tillbaka till Melbourne från Ballarat. Underbar start på resan! Daniel kände lite press att kunna leva upp till de. Men de kändes svårt att misslyckas då allt kändes häftigt att få göra!

2-3 aktiviterer vart som standard för dom kommande dagarna. Vi var tex ett undervattensmuseum, kasino och Comic club på en och samma dag. Undervattensmuseumet var amasing! Mycket vackert och många stoooora djur    Dom hade allt från KungsPingviner till hajar till maneter.
 Kasiont fattar jag ingenting på. Men jag lyckades ändå vinna hela 0:01 cent! Inte illa va! Haha
Comic club var kul, men ibland riktigt svårt att hinna med i vad dom sa. Speciellt en kille. Satan vad han pratade fort, med grov dialekt och jävligt gnällig röst. Men skrattar man bara när alla andra gör de så brukar de gå bra, hehe.

Dagen där på var vi på en Aborginertur i den Botaniska trädgården. Visste inte riktigt vad jag hade förväntat mig att de skulle vara, men de var då inte ens i närheten av någon jag ens nuddat med tanken! Vi gick omkring där med en halv aborgine och fick veta hur urfolket brukade vad jorden gav dom i form av växter. Och under tiden fick alla små uppdrag liknande urfolkets dagliga sysslor. Robin fick t ex vara den andliga gudien och bära på en enorm bumerang. Jag och Frida fick lära oss fläta gräs som man använde som tex korgar och rep. Vi smakade på saker, kramade, klappade, luktade, lyssnade. Riktigt kul var de faktiskt!
Lunch på ett bryggeri efter de för att sen bege oss upp i Eureka Tower! 88 våningar upp tror jag de var med 360° syn över Melbourne. Högt och häftigt! Fanns en glaslåda som man fick betala extra för för att bli utskjuten ur huset med som sagt glas överallt, även i golvet. Jag med min höjdskräck vågade inte!
Vi kom dit när de var fortfarande dag och ljust, men under tiden vi var där så började skymma och blev tillslut kväll och mörkt. Riktigt fränt att se skillnaden! Pappa däremot mådde så där. Han är inte så bra på höga höjder...
Efter Eureka Tower blev de snabba ryck för mig och Maja! För vi skulle nämligen på musikal! Legally Blonde för att vara mer exakt! Konstigt nog ville ingen av killarna förlja med oss? Den var hur bra som helst! Låtar man lätt börjar sjunga med ni nu såhär i efterhand.  Is he gay or european...? 
Och när man trodde dagen var slut, nä då skulle vi ut på nattliga pungdjursjakt i en park! Dom var fan överallt! Scary

Och sista dagen i Melbourne innan vi skulle bege oss till Sidney tillbringade vi ute i Clayton hos Maja och Daniel. Vi gick på Majas univesitet Monash och fick se hennes projekt. Förstod inte mycket måste jag erkänna. En liten jetmotor som lever om utav bara h-vete. Men huvudsaken är att hon fattar vad hon sysslar med. Lite shopping hann vi med också! Eller gjorde vi? Fan vad fult modet i Australien är! 
Middag och skype-date med Emma och Hedvig och sen hem för att förbereda oss för flygning norr ut! 
To be continued


Lilla hajen


Titta Pingu!


I found Nemo!


Vacker eller läskig sjöhäst?


Smilfink



Rockor är fan stora! Och glaset gjorde dom ändå 1/3 mindre


Hur gör man? 


Äsch skitsamma! Jag lyckades ändå vinna ;) 


Shrine of Remembrance 


Våran aborgin-guide


Robin, våran andlige ledare


Daniel "skulle göra" mandomsprovet och klättra upp naken i ett sylvasst träd


Bambu


A hug for you


Aborginernas flagga


Titta dom har en egen gata!


hööööögt


Jättehögt!


Glasboxen som kommer ut ur huset


Mor och far väntar in solnedgången


Skymning


Natt!


Omigod you guys!


Pungråtta


Maja försöker vilt berätta om sitt projekt och vi andra fattar inget. Sorry Maja 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0